iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ученици от Перник посетиха Народното събрание

Ученици от Перник посетиха Народното събрание 05_1432810690

Ученици от ОУ “Св. Иван Рилски“ в Перник посетиха Народното събрание. Те бяха поканени от народния представител от ГЕРБ Вяра Церовска.

Учениците бяха посрещнати от председателя на Парламента Цецка Цачева, зам.-председателя на ПП ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и народния представител Корнелия Маринова.

Цветанов пожела на учениците весело лято и изрази увереност, че това са бъдещите политици, които един ден ще управляват България. Всички получиха картички, изобразяващи сградата на НС, подписани от Цецка Цачева. „Младите хора са нашето бъдеще. Те са следващото поколение лидери и се надявам посещението им в българският Парламент да е било полезно за тяхното бъдещо развитие“, каза народния представител Вяра Церовска. Тя подари на учениците екземпляр от Конституцията на България с лично написано послание до всеки един от тях.

От своя страна учениците връчиха благодарствено писмо на д-р Церовска, за получената покана да посетят Парламента. Те зарадваха депутатите с рецитал на стихотворенията „Аз съм българче“ и „Родна реч“.

Учениците имаха възможност да се запознаят от близо как работи Парламента и да научат важни факти от историята на институцията. Те проследиха и част от заседанието на Народното събрание.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.