iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Светослав Малинов: Първанов има само едно достойнство като президент

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Георги Първанов има едно голямо достойнство като президент и това е, че показа какъв не трябва да е българският държавен глава. Това заяви пред журналисти в Перник излъченият от ДСБ като кандидат за президент на Република България Светослав Малинов.

Съпроводен от члена на националното ръководство на ДСБ и зам. председател на Парламентарната група на Синята коалиция Иван Иванов и от члена на предизборния щаб на ДСБ и  съветник в СОС Ивайло Йонков, Светослав Малинов беше в Перник за среща с активисти, членове и симпатизанти на ДСБ в града.

Президентската институция има достатъчно правомощия да помага на българските граждани да живеят по-добре, но не по този начин, заяви Малинов и обясни:

Ако изобщо президентската институция беше активна и действаше силно през последните 10 години, то тя беше в обратна на българските интереси посока.  Единствената силна активна, позиция, в която наистина вложи душа, ум и сърце президентът Първанов, беше да подкрепи руските енергийни интереси.

 Във всичко останало той не само се провали. Той е неразпозваваем  в световната политика. Той не е канен на никакви световни форуми. Никакви световни инициативи  не се спират върху България.  Той няма дори минималните лични връзки, които да останат,  за да може да помогнат след като той няма да е държавен глава.  Всички в Европа знаят, че той е човек с досие и е свързан с Държавна сигурност. Всички политици знаят за неговите топли отношения с Милошевич – един от най-отблъскващите диктатори след Втората сетовна война. Всички знаят за това, че той е лидер на социалистическата партия,  когато става дума за аферата „Петрол срещу храни”.

Светослав Малинов каза още:

Това, което ще се промени е че ще насоча президентската ивститутуция в полза на българските граждани. Няма да ги лъжа още преди да заема позицията за неща, които са невъзможни като социален президент и др подобни лъжи.

Съвсем ясно ще заявя  приоритетите си по възлови въпроси, за да знаят хората когато ме избират какво ще последва.

Президентът Първанов никъде не обяви  в предизборните си кампании, че ще действа за  руските енергийни интереси България.  Ако го беше заявил можеше да спечели повече гласове.

Аз заявявам, че като президент, ще работя активно за намаляване на българската зависимост от Русия в енергиен план.   

Това, което българският прзидент може да направи, и което пряко засяга благодинствието на българските граждани  е по категоричен начин да се противопостави на политическата корупция и на връзката между политиците и икономическите олигарси по места, което задушава бизнеса в България.

Това е нещо, което настоящият президент не може да направи, тъй като той е част от тази олигархия и по някакъв начин той е подкрепян и дори официално от хора, които са свързани с тази олигархия. Припомням случая с Людмил Стойков.

Следователно един нов път пред президентската институция е избирането на човек, който е напълно необвързан и изцяло независим     от тези хора и сили. Такъв президент бих могъл да бъда аз.

Възможностите на  президента да подобрява образа на страната наистина са много големи, дори неограничени, защото са напълно неизползвани. Президентът не е търговски пътник. Той не трябва да рекламира страната си. Той трябва да я представлява и да демонстрира най-доброто от нея, да добавя към нейния престиж.  И да престане да мисли за България като малка страна, което правят много политици, включително и президента. 

 

 

 

 

Видео: Енифилм


Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.