iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Съветниците в Перник са обзети от горещи страсти и циркови жонгльорства

Съветниците в Перник са обзети от горещи страсти и циркови жонгльорства 04_1398252230

Предсрочното прекратяване на пълномощията на председателя на Общинския съвет в Перник Владислав Караилиев беше наречено цирк и долен комплот от ГЕРБ и “Демократи за Перник”.

Повече от час и половина продължиха дебатите по казуса. Словесни престрелки хвърчаха в залата, съветниците отляво и отдясно си отправяха взаимни обвинения с ирония и сарказъм. Дебатът бе гарниран с един куп релпики и дуплики, обяснения на отрицателен вот, ръкопляксания, нервен смях, лирични отклонения и груби диалози.

Тримата съветници от “Демократи за Перник” категорично обявиха, че няма да участват във вота за свалянето на Караилиев, отказаха и да излъчат и свой представител в 8-членната изборна комисия.

Отново Десислав Аспарухов от СДС прочете мотивите за исканата оставка на председателя, но той бе грубо нападнат от Пламен Борисов, че срича и че някой от левицата му е написал “трактата”.

Шоуто набра сила, когато на председателския стол седна зам.-председателят Милан Миланов, който светкавично се възползва от ситуацията и обяви прекратяване на дебатите

Пламен Борисов със смях обяви, че Миланов се е вкопал в позицията на шеф, че не ще да пуска бюрото и дори показа нагледно как се държи за креслото.

Страстите се нажежиха до червено, когато на микрофона изведнъж скочи бащата на споминалата се синя кметица на Перник Антоанета Георгиева. “Убийци! Вие сте убийци! Убихте дъщеря ми, съсипахте жена ми!”, крещеше Георги Вълев към левицата. Какво оставка искате вие! , не спираше да говори на висок глас възрастният човек, облечен в черно.

ОбС бе разпуснат за почивка, за да се събере комисията по избора на нов председател на ОбС и да се уточнят изискванията по вота. Неин председател е Михаил Алексиев от “Лидер”.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.