iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Съветничка от БСП смъмри съветниците от Перник

Съветничка от БСП смъмри съветниците от Перник 07_1405838517

Пернишките съветници бяха смъмрени за непристойното си поведение, което те показаха на редовното заседание тази седмица.

Грозните сценки провокираха съветничката от БСП Даниела Генадиева да направи предложение към председателя на Общинския съвет в Перник Милан Миланов. Тя настоява да се свали целия запис от заседание на хартиен носител.

„Нека етичната комисия се самосезира или ако приемете, в момента аз я сезирам заради обидите, които си позволяват някои от колегите по отношение на част от съветниците“, каза Генадиева и допълни, че не се счита за мълчаливо агне, и настоя комисията да наложи съответните санкции за нарушаване на правилника за етично поведение.

Генадиева не цитира име, но от думите й стана ясно, че визира бившият председател на ОбС Владислав Караилиев от ГЕРБ, който на няколко пъти от микрофона нарече новосормираното мнозинство 22 агнета, а вносителите на докладната за освобождаването на съпартийката си Милена Миланова като член и председател на комисията по общинска собственост квалифицира с думите „мълчанието на агнетата”. Като повод за използваните от него метафори, той посочи, липсата на конкретни мотиви за предлаганите промени в комисиите и отказът на вносителите да ги посочат.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.