iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Социалистите в Перник се обявиха против затварянето на ТЕЦ "Република"

Станишев в Перник

Социалистите в Перник се обявиха против затварянето на ТЕЦ "Република" по време на посещението на председателя на БСП Сергей Станишев в града.

Надвисналата угроза над пернишката централа е заради изискване на Европейския съюз за изграждането на сероотчистка. От топлоснабдителното дружеството заявиха, че инсталацията ще бъде готова до края на октомври и поискаха от компетентните органи отсрочка до октомри.

"Ако ТЕЦ „Република“ спре да работи, училища, детски градини, болнични заведения, административни сгради и  2/3 от гражданите ще останат без отопление. Те нямат друга алтернатива, защото блоковете са без комини и използването на отоплителни уреди на твърдо гориво е невъзможно." , каза кметът Росица Янакиева.

Станишев заяви, че е безотговорно да се затвори ТЕЦ-а през април след като сероочистващата инсталация ще стане готова до октомври. Заради политиката на ГЕРБ от страна изнасяща електроенергия, скоро ще се превърнем в страна внасяща, каза още Станишев и препоръча да се пита и мнозинството в Общинския съвет, където заедно са ГЕРБ и партията на Ковачки ЛИДЕР.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.