iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Социалисти пишат жалба срещу червени ключодържатели

Перник снимка: за хората и събитията - Хранимир Генчев

Червени ключодържатели станаха повод социалистите в Перник да пишат жалба до ОИК. Аксесоарът е по-скоро играчка и има форма на мече. В Деня на независимостта народната представителка Ирена Соколова обяви, че подарява такава джидавка на всеки първокласник в Перник.

Ключодържателите са и светлоотразителни като "котешкото око", но ...  От едната страна на червеното мече има надпис „Животът ти е ценен!”, което първолака едва ли ще прочете. На гърба на червеното мече обаче е написано: „Ирена Соколова – Народен Представител”.   И понеже депутатката е кандидат за кмет на Перник от ГЕРБ, социалистите решиха, че това е предизборен трик. Ако първолаците не прочетат името на Соколова – ще го направят майките и татковците и току виж взели, че гласували за нея заради единия червен ключодържател.  

От БСП  са ядосани и от появила се на сайта на Регионалния инспекторат по образованието покана към директорите на училищата да отидат да вземат подаръците за своите питомци.

Ето затова от БСП в Перник са решили да пуснат жалба до ОИК срещу  раздадените подаръци, обяви областният лидер на БСП Ненко Темелков. Социалистите  смятат, че в случая децата се използват за предизборна агитация, което е нарушение на изборния закон.

Темелков се пообърка, или пък нарочно нарече мечетата  първо мечта, а после „мАчета”, каквото и да искаше да каже. Социалистите не са омилостивени и от червения цвят на светлоотразителите.

Депутатката обяви подаръците за Деня на независимостта - 22 септември, преди да е започнала официално предизборната кампания.  По думите й светлоотразителите се разпространявали чрез РИО на МОН, защото това бил единственият начин подаръкът да стигне до всеки първокласник. Децата запомнят най-добре датите, свързвайки ги с подаръци, мотивира постъпката си като психолог Соколова.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.