iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Слух за сделка между Първанов и Станишев за лидерството в БСП

сделка между Първанов и Станишев

Лидерът на БСП Сергей Станишев и президентът Георги Първанов са сключили сделка, твърдели социалисти, участвали в семинар в хотел “Аугуста” в Хисар според "24 часа".

Според тях двамата са провели две срещи. На първата бившият премиер заявил, че за него е лична кауза да спечели следващите парламентарни избори.

На втората обаче Първанов направил оферта - той или негов близък човек да поеме партията, а Станишев да стане еврокомисар, разказаха участници в семинара.

Във форума се включиха депутати, евродепутати, членове на ИБ, коалиционни партньори и председатели на съвети и комисии към партията.

Не съм се срещал с Първанов напоследък, отрече Станишев. Но добави, че разговори помежду им предстоят, каквото е желанието на техни съпартийци.

“Не помня да съм хвърлял ръкавица на президента, още повече, че нямам в наличност. Неотдавна се преместих в друго жилище и голяма част от багажа ми още е в кашони. Не мога да ги открия, дори в големите студове ходих без ръкавици", пошегува се Станишев.

“Първанов е от най-успешните политици в БСП заради неговите постижения. На конгреса ще може да представи идеите си, защото е делегат по право - обясни лидерът. - Не виждам драма, няма да водя битка, това е вредно за БСП, прокарва разделителна линия и ефективно работи за Бойко Борисов."

От своя страна Георги Първанов обяви, че ще говори "пространно" пред журналисти за пръв път, след като излезе от Президентството, преди близо един месец.

Предвидени са 2 часа, в които той ще отговаря на всякакви въпроси. Пресконференцията му, случайно или не, съвпада със служебно пътуване до Сърбия на соцлидера и президент на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

Слуховете за напрежение между двамата се затвърдиха на пленума на 18 февруари, когато Първанов не бе поканен, но прати писмо. В него той даде заявка да води паралелна предконгресна кампания.

Междувременно в БСП започват активна кампания за промяната на схемата за прилагане на плоския данък. Дебат "Богат-беден" сред широк кръг експерти ще фиксира граници между бедните, средната класа и богатите. Първите да бъдат освободени от данъчна тежест, втората група да влиза в границите на плоския данък, а най-богатите да бъдат облагани допълнително, ще настояват от БСП.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.