iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сините насрочват първични отворени избори за 19 юни?

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Първичните отворени избори между номинираните от ДСБ и СДС кандидати за президент на Синята коалиция ще са на 19 юни. Това обявиха от ДСБ вчера.  Днес техният кандидат - евродепутатът Светослав Малинов ще има среща с перничани. Тя ще бъде от 18 часа в Двореца на културата. С него в Перник ще дойде и  депутатъ от ДБ, зам.председател на партията Иван Иванов, който в националното ръководство отговаря за Перник.

Кандидат-президентът на ДСБ Светослав Малинов е доцент по история на политическите идеи в СУ „Климент Охридски“ и евродепутат от листата на Синята коалиция. Той е сред основателите на ДСБ и член на Националното ръководство на партията от 2005 до 2007 г. Роден е в Дупница, семеен е и има  три деца. Има авторитет сред Демократи за силна България, а и сред избирателите, но преди да стигне до президентските избори трябва да се пребори на първичните открити избори с кандидата на СДС Румен Христов, който вече беше в Перник.

Макар от СДС да настояват този вот да е още през май, хората на Костов вече обявиха като най-подходяща дата 19 юни. Самият Иван Костов вече изрази мнение, че липсата на президентска номинация на ГЕРБ до този момент означава, че тя най-вероятно ще е на Бойко Борисов. Той посочи, че е избран август, защото вероятно в ГЕРБ очакват негативи от това, че Бойко Борисов ще изостави активния пост на министър-председател и ще отиде да се кандидатира за президент и желае тези негативи да не се развиват от опонентите дълго време.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.