iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сигурно ще има предизборен скандал в Община Ковачевци

Сигурно ще има предизборен скандал в Община Ковачевци 10_1445520470

Надига се предизборен скандал в Община Ковачевци. Причината са изборните туристи, които за поредна година са на път да определят кмета, който ще управлява малката община.

Ситуацията в Ковачевци граничи с абсурда - регистрираните по настоящ адрес са повече от тези, регистриани по постоянен. По настоящ адрес ще гласуват 682 избиратели,което в процентно съотношение спрямо жителите с постоянен адрес е над 70%. Това е прецедент за цяла България, твърдят ковачевчани. Носи се слух, че всеки общинар в Ковачевци е получил нареждане да регистрира от 3 до 5 души да гласуват в общината, като това са предимно техни роднини и близки.

Пришълците дори не знаят имената на селата в Ковачевци, но ще бъдат решаващи за определянето на тяхното бъдеще, негодуват местите. Те са инициирали подписка и Декрарация срещу безпринципната подмяна на вота им. Декларацията вече е подписана от около 150 души, сред които и кандидат-кметове. Интересно е, че трима кандидат кметове на Ковачевци са отказали да се подпишат. Това са кандидатите на партиите БСП, АБВ и АТАКА.

Гражданското общество в Ковачевци е твърдо решено, ако се наложи и със сила да спре "нашествениците" по време на изборния ден. Планува се да се организират граждански патрули, които да не допуснат гласуването на платените пришълци. "Ако трябва ще се лее кръв, арести, каквото е нужно, но няма да допуснем 700 вписани да гласуват и определят бъдещето на Ковачевци", заканват се местни.

Жителите на Ковачевци настояват гласа им да бъде чут и зачетен и проблемът им да се чуе на национално ниво. Те приканват всеки съпричастен да подпише декларацията.

ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ ГРАЖДАНИ НА ОБЩИНА КОВАЧЕВЦИ ОБЛАСТ ПЕРНИК ПРОТИВ ИЗБОРНИЯ ТУРИЗЪМ И ОПОРОЧАВАНЕТО НА ИЗБОРИТЕ ЗА МЕСТНА ВЛАСТ

Ние гражданите на община Ковачевци категорично заявяваме, че няма да позволим „изборни туристи” да определят нашето бъдеще и да избират кой да ни управлява.Крайно време е да вземем нещата в свои ръце. Вече повече от десет години наблюдаваме как едни хора срещу заплащане, регистрирани незнайно къде идват, гласуват и ни избират кмет и общински съветници и кметове по села. Във всички населени места от общината няма имена на улици и номера. Регистрацията на външни хора става много лесно. Представяш един нотариален акт и се регистрираш, както и регистрираш и други хора. Никой не проверява тези къщи стават ли за живеене или не. Законът е направен така, че дава възможност на власт имащите в общината да правят каквото си искат. За предстоящите избори в община Ковачевци ще гласуват по настоящ адрес 682 избиратели,което в процентно съотношение спрямо жителите с постоянен адрес е над 70%. Според нас това е прецедент в цялата страна. Голяма част от тях нямат нищо общо с общината, нямат собствен или наследствен имот. И малкото останали жители на общината са обезверени, че нещо ще се промени. Живеем в държава членка на Европейския съюз а управлението ни е като при феодализма, заплахи, изнудване и т.н. Ако не гласуваш правилно, няма да си на работа, няма да те наемат по програмите за заетост и др. Оказа се ,че няма институция в държавата,която да ни защити от управляващата в бщината клика и техните приближени. Настоящата декларация е подкрепена с подписите на множество жители на общината. Същата ще бъде изложена в Ковачевци от 19.10.2015г. до 23.10.2015г., който е съгласен с изложеното нека подкрепи декларацията , като положи подписа си. Политическите сили,които не подкрепят настоящата декларация значи са съгласни със статуквото и искат нещата да продължават по старому. На обикновените хора ни писна да ни избират кметове и да управляват общината сякаш им е бащиния, като си поделят баницата и разпределят общинската собственост, ползват общински имоти за лично облагодетелстване и трупат средства за купуване на избиратели. Този път жителите на общината с активна гражданска позиция няма да позволим това, ще се противопоставим, ако се наложи и със сила. Готови сме в изборния ден да прибегнем и до създаване на граждански патраули, които да не допускат в изборните помещения доведените срещу заплащане гласоподаватели Обръщаме се към лидерите на всички политически сили нека този път изборите да бъдат честни и недопуснем външните хора да ни определят управляващите и нашето бъдеще.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.