iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще избират ново ръководство на БСП - Перник

Ще избират ново ръководство на БСП - Перник 02_1454592498

БСП Перник избира ново ръководство на 16 април 2016 г., като това ще стане на конференция на общинската организация на столетницата, бе решено на разширен пленум на Общинския съвет на БСП, който бе проведен в зала „Панорама” вчера.

На заседанието бе даден стартът на отчетно-изборната кампания на партията в община Перник. Пленумът на социалистите определи сроковете за провеждане на отчетно-изборните събрания на 110-те партийни организации, които ще направят номинации за председател на БСП- Перник, за делегати на 49 Конгрес на БСП и за представители на новите ръководства в партията.

Присъстващите над 150 социалисти на разширения пленум се запознаха с политическите приоритети на БСП за 2016 г. , залегнали в доклада на председателя на НС на БСП Михаил Миков. Народният представител от „БСП - Лява България” Валери Жаблянов, запозна пленума с последните новини от Народното събрание и избухналия скандал около избора на Меглена Кунева за министър на образованието.

Председателят на БСП Ненко Темелков вдигна духа на присъстващите с отчета за новоприетите социалисти, от който стана ясно, че само месец януари на новата година партията в Перник е приела 28 и осем нови членове.

В състоялата се дискусия бе подчертано, че най- важни за БСП са проблемите с бедността и безработицата. Приоритет за левицата са здравеопазването и образованието.

Отчетено бе, че БСП трябва да започне подготовка не само за президентските, но и за възможни предсрочни парламентарни избори.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.