iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


СДС подкрепя българското образование

СДС подкрепя българското образование 05_1432271558

Новото ръководство на СДС Перник подкрепя българското образование, като по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, всяко училище ще получи за подарък книга – наръчник за ефективно ангажиране и участие на заинтересованите страни по проекти и програми в сферата на образованието, науката и иновациите.

Автор на книгата е Христиан Даскалов – новоизбраният председател на СДС в Перник. В академичното издание са представени ключови казуси от публичната и бизнес практика, разгледани са и международните стандарти за участие на заинтересованите страни /стейкхолдърите/ в образователни инициативи и кампании.

Бидейки участник в процеса по разработване на Оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020г., общинският председател на СДС разчита, че книгата ще бъде ценен наръчник за училищните директори при защитата на техните проекти при кандидатстване по тази и други европейски програми, които са разгледани в изданието.

“Вярваме, че само чрез работа в мрежа – с включването на всички заинтересовани страни, можем да направим успехите на пернишките училища още по-осезаеми, а трудностите да оставим в миналото”, пишат от Общинския съвет на СДС Перник в своя поздравителен адрес до директорите и колективите на учебни заведения на територията на община Перник.

“Горд съм от образованието, което съм получил в родния Перник и Ви благодаря за тази възможност, която Вие като общност от просветители сте предоставили на поколения перничани. Знайте, че с всяка малка победа, спечелена кауза и превъзмогнат проблем, Вие изграждате бъдещето на държавността у нас. Защото държавата – това сме всички ние, и от нивото на просветеност на всеки един зависи утрешния ни облик като местна общност, като гражданско общество, като нация”, заключава в своето обръщение към пернишкото учителство председателят на СДС Перник Христиан Даскалов.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.