iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


СДС Перник стартира август с две инициативи

СДС Перник стартира август с две инициативи 08_1438593153

С две инициативи, насочени към младите хора, стартира СДС Перник отпускарския месец август, като на разположение в синята централа на ул. Радомир 1 вече се намира „свободна библиотека“, съдържаща близо 100 тома литература в областта на европейските политики, политиките за младите хора, местното самоуправление.

Литературата е дарение от председателя на СДС Перник – Христиан Даскалов, но за попълване на фонда ще се търси подкрепа от страна на десни фондации, европейските институции, симпатизанти.Всеки перничанин може да посети офиса на СДС и да си вземе издание от свободната библиотека, но в замяна трябва да остави друго от сходна област или на принципа „предай-нататък“ да остави книгата след като я прочете в друга подобна библиотека.

Идеята на пернишкото ръководство на сините е всяка партия да създаде подобна свободна библиотека като по този начин чрез книгите насърчи диалога между партиите и отвори партийните централи за гражданите. Същевременно с това, отново от началото на м. август, заседателната зала на СДС Перник, която разполага с всичко необходимо за провеждането на удобен и ефективен работен процес, е превърната в своеобразно „co-working“ пространство и е на разположение на младите хора от Перник, които при желание могат да използват пространството за организирането и провеждането на тематични срещи, работилници и презентации като част от проектите, по които работят.

Инициативата е напълно безвъзмездна, в традицията на т.нар.“co-working” офиси -общи работни пространства, които съществуват във всеки по-голям европейски общински център. Те предоставят възможност на freelance професионалисти и стартиращи предприемачи в области като информационните и комуникационни технологии и креативните индустрии да ползват споделено пространство при работата по проектите си, вместо всеки от тях да наема офис площ, конферентна зала и т.н. В конкретния случай целта на СДС Перник е да провери интереса към създаването на постоянно, специализирано общинско co-working пространство за местната start-up общност като цялостен проект за реализация от страна на общинската администрация. Това е една от централните точки в програмата на СДС Перник – насърчаването и подпомагането на младежкото предприемачество и местната предприемаческа еко-система.

И двете инициативи очакват перничани в рамките на работното време на СДС Перник, тъй като в след-работно време традиционно в централата на СДС се провеждат ежеседмичните заседания на органите на СДС и Реформаторски блок, които в момента обсъждат общите си кандидати за кметове и общински съветници в областта. Сред номинациите за кмет на Община Перник, които се обсъждат във формат РБ, е и тази напредседателя на СДС Перник - Христиан Даскалов.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.