iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


РЗС вече се подготвя за местните избори

РЗС вече се подготвя за местните избори 03_1427445457

Партията РЗС вече се подготвя за местните избори, като открива офис в Перник. От партията на Яне Янев са решени да се конкурират с ББЦ на Николай Бареков, като дори наричат опонентите си "дубликат".

Перник ще бъде една от общините, в които партията ще открие клуб.

ZaPernik.com припомня, че на миналия местен вот кандидат за кмет на РЗС беше Димитър Огнянов - Джими. Той бе и председател на РЗС в Перник. След скандал обаче с неизплатени суми на застъпници по време на изборите за европарламент, Джими подаде оставката си и напусна редиците на партията в знак на възмущение. Тогава в скандала бе замесен водачът на листата РЗС Перник за европарламента - Давид Бонев.

На 1 април ще заседава Управителният съвет на РЗС, за да приеме стратегия за кампанията на местния вот през октомври. От предварителните данни на местните организации до момента става ясно, че на повечето места РЗС ще участва самостоятелно, съобщава Новини.бг

В редица общини като Перник, Сандански, Струмяни, Белоградчик, Каварна, Ракитово, Първомай, Асеновград, Дупница, Костенец, Кюстендил и др. се очаква да бъдат открити нови клубове.

РЗС започва цялостна подготовка на структурите си за самостоятелно участие на партията на предстоящите местни избори. Припомняме, че в мандат 2011-2015 г. РЗС има над 130 самостоятелно избрани общински съветници и e четвърта политическа сила в местната власт.

Опитите РЗС да бъде заменена с дубликата, наречен ББЦ, претърпяха пълно фиаско. Оказа се, че формулата „което не се купува с пари, се купува с много пари” е тотално сгрешена спрямо политическия полуфабрикат на Бареков. КТБ и клонингите й, ведно с цялата бивша медийна машина, изляха и потрошиха сума от над 30 млн. лева за по-малко от 2 години. Каква е равносметката? Многото пари в политиката водят до много политически извращения, които стигат чак до Брюксел, но изчезват по пътя към избирателите. Бързо и безславно като ББЦ.

РЗС продължава да счита, че моделът на прехода трябва да се промени изоснови. Радикално, дълбоко и необратимо. Трябва да започнем от местната власт, да се засили ролята на регионите и да се стигне до приемането на нова конституция на Република България.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.