iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


РИК Перник - състав

РИК Перник - състав 03_1364031035

Комисията ще се състои от 13 члена, каквото е разпореждането на ЦИК. Квотите са разпределени за ГЕРБ 6 души, БСП – 2, ДПС -2 и по една квота за Синята коалиция, „Атака” и НДСВ. На основание на така определените квоти д-р Вяра Церовска от ГЕРБ предложи Денислав Захариев за председател, заместник – Ирена Попова и членове Надя Боянова, Дойко Доев, Ивайло Павлов и Весела Павлова. Всичките предложени членове са с висше юридическо образование.

БСП също поискаха председателското място или това на заместника в комисията. За поста социалистите посочват юристката Венета Петрова, за член на комисията червеният лидер Ненко Темелков посочи Станка Рударска.

ДПС искат Галина Никодимова да е секретар на РИК и предлагат за член Марияна Тонева. Донка Ваташка ще бъде представителят на Атака в районната избирателна комисия. НДСВ също изразиха желание към поста на зам. председателя, те искат той да бъде предоставен на техния кандидат,Мартин Жлябинков.

Синята коалиция обаче заради вътрешни противоречия излезе с две предложения. Юлиян Ситарски се позова на документи и жалба до ВАС и поиска членство в комисията за Любчо Костов, д-р Мария Маринова пък номинира Теодора Тодорова и резервата д-р Валери Симеонов.

Протоколът ще бъде изпратен в ЦИК и от там ще се произнесат по окончателния състав и позициите в комисията. 

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.