iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Реформаторският блок все още не е обявил кандидатурата си за кмет на Перник

Реформаторският блок все още не е обявил кандидатурата си за кмет на Перник 08_1439541043

Пъзелът, който подреждат от Реформаторския блок в Перник относно това кой да бъде кандидата за кмет на миньорския град се оказа труден за подреждане, като големите политически играчи в Перник вече обявиха имената на тези,които ще пуснат в кметската надпревара през октомври.

Реформаторският блок все още мълчи. Което поражда доста слухове, че не всичко в кухнята на иначе единната досега коалиция в Перник е наред.

Още преди месеци се заговори /не официално разбира се/, че кандидат кмет на Реформаторския блок в Перник ще бъде д-р Мария Маринова. Тя е представител на Демократи за силна България, изключително активен участник във всички партийни мероприятия и избори досега. По всеобщо признание тя и представената от нея партия имат огромна заслуга за успеха на д-р Павлов в парламентарните избори. Според близки до кухнята на блока обаче, тази кандидатура не успяла да обедини иначе „железния" блок в Перник. Другата партия в блока, която иска нейн кандидат да е претендент за стола на кмета е Движение България на гражданите. Хората на Меглена Кунева в Перник са категорични че Людмил Веселинов е печелившата карта. Людмил Веселинов вече се опита да „преброи" подкрепата към неговата личност по време на предишните парламентарни избори. Сега е на път да повтори изпита, ако разбира се отиде на кандидат-кметска надпревара.

Третото име, което не е плод на слухове и догадки от страна на реформаторския блок е това на младия политик Христиан Даскалов. Неговата номинация е от структурата на СДС. Самият Даскалов споделя, че приема доверието на колегите си, но според него трябва да има единна кандидатура и тя да е плод от решение на всички партии в блока. Въпреки младостта си Християн има доста интересни идеи за развитието на град Перник !

Така парчетата на пъзела „кандидат кмет" в Реформаторския блок в Перник остават разхвърляни. Докога е трудно да се каже. И дали въобще ще се стигне до единна „картинка" или блока в Перник ще излезе с две кандидатури за кмет. Не е тайна, че и на национално ниво все още няма единно решение как да се издигат кандидатурите по места. Всичко е в положително наклонение. На всички официални срещи и пресконференция досега реформаторите в града афишираха единство и липса на всякакви разногласия. Кандидат-кметската надпревара обаче е на път да се превърне в препъни камъка на иначе безоблачните политически отношения там. Решението е издигането на една консенсусна кандидатура, която да се приема еднакво и от хората на Кунева и от тези на Радан Кънев. Някой, като д-р Валентин Павлов, който обедини преди време демократите в Перник. Засега обаче подобна кандидатура на хоризонта не се забелязва..

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.