iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Реформаторският блок още не е обявил кандидата си за кмет

Реформаторският блок още не е обявил кандидата си за кмет 08_1439962081

Изборите за кмет и общински съветници вече са насрочени, партиите къде явно, къде не чак толкова започнаха своята предизборна кампания, а големите политически играчи в Перник вече обявиха своите кандидати за кметския стол в града. Единствено изключение прави Реформаторския блок. Оттам все още няма яснота кой е най-достоен да излезе като обща кандидатура на партиите, които са включени в него на местно ниво. И ако достойните са повече от един дали пък няма да има повече от един кандидат за кмет на Перник. На много места в страната реформаторският блок не може да стигне до общи кандидатури, така, че ситуацията в Перник не е прецедент. Явно системата кой е по-по-най трудно сработва.

ГЕРБ и БСП, които в последните години непрекъснато мерят сили в кметската надпревара до финалната права отдавна обявиха своите кандидати. Д-р Вяра Церовска трябва да пренастрои часовника си от депутатска на кандидат-кметска вълна. Явно обаче това ще стане след традиционно летния и спокоен месец август. Никаква почивка и летни отпускания не си позволяват от червената централа. От БСП Перник редовно провеждат брифингите си, представят лично кандидатите си за кметове в населените места –винаги заедно с кандидата за кмет Ерик Рангелов, който непрекъснато повтаря, че това е отбора на победата.

От АБВ, които са част от управляващата коалиция заложиха на личност, свързана много силно със стила и работата на Росица Янакиева. Най-вероятно именно това ще е и водещото в кампанията им – да покажат и докажат, че тя е работила правилно и делото й трябва да продължи. В подобрен вариант разбира се.

Интересно е, че ДПС и Атака все още не обявяват своите кандидатури за кмет. При националистите нещата са ясни – това е лидерска партия, която ще излъчи кандидатите, които се утвърдят на централно ниво.Дали ДПС ще издигне своя кандидатура или ще подкрепи гласно или негласно някой от обявените вече кандидати – ще се разбере скоро.

Според социологическите проучвания на национално ниво в момента ГЕРБ е първа политическа сила, БСП и ДПС са с почти изравнени сили. Националните проучвания обаче не играят за местния вот, категорични са анализатори.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.