iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Реформаторският блок" бил обединен

"Реформаторският блок" бил обединен 09_1442554595

Не сме разбити, по-обединени сме отвсякога, каза кандидатът за кмет на община Перник д-р Мария Маринова по повод несъстоялата се коалиция “Реформаторски блок” на местно ниво.

Тя е претендент за управленския пост от коалиция „Демократи за Перник”, ЕНП, ПП „Никола Петков”, БДФ. Тук липсва партията на Меглена Кунева Движение за силна България.

На въпрос къде са другите /б.а.ДБГ/, депутатът д-р Влентин Павлов отвърна: „Питайте тях”. ДБГ е поканена да се присъедини в коалицията, твърди той и допълни, че очаква партньорите им да се появат още този следобед. Жителите искат правилата да се диктуват не от националните ръководства, а от местните, мотивира се той и подчерта, че желанието на участниците в коалицията е да запазят РБ.

На въпрос защо ДБГ не фигурират в регистрацията, д-р Павлов отвърна, че и те от ДСБ не са там.

Д-р Мария Маринова определи казуса като изпитание, което трябва да се преодолее. Днешния ден, в който се почитат Вяра, Надежда и Любов ни е даден свише, окуражени сме и всичко говори, че този път трябва да имаме успех, категорична бе тя и подчерта, че шансът на обединената десницата да управлява е еникален. Знаем как да променим философията на управление в Общината и как хората да живеят по-добре, има какво да направим и знаем как. Тя не говори за управленските си приоритети, което ще стане на по-късен етап.

Дали ще има отлив на гласове от десницата? Всички демократично настроени хора ще ме подкрепят и кметът на този град ще бъде д-р Мария Маринова, с пламенна убеденост отговори кандидат-кметът.

На пресконференцията стана ясно, че Бойко Астатков е упълномощен представнител на ПП „Никола Петков”, а не на БЗНС, а за разединението на земеделците му било много болно.

Пред журналистите представителите на десните партии подписаха споразумение за съвместно управление, за развитие и просперитет на община Перник. Лидерът на местната структура на СДС Христиан Даскалов пък призова: Нека до края на изборите да направим синя лавина.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.