iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Представиха част от кандидатите на БСП на селата около Перник

Представиха част от кандидатите на БСП на селата около Перник 07_1437462974

Червената централа в Перник представи част от утвърдените вече кандидат-кметове за някои от селата в общината, като заедно с тях на срещата присъства и кандидатът за кмет от червената централа Ерик Рангелов.

„Искам да помогна с каквото мога на селото, в което винаги съм живяла. Основните проблеми в селото са недобрия транспорт, липсата на канализация. Училището ни е в лошо състояние след земетресението. Добре е да се назначи комисия , която да прецени дали ще се възстановява или разрушава. Така ще може да се направи един спортен комплекс за децата, с игрища. В училището би могло да се направи и клуб на кукерската група. Имаме млади семейства и деца и ще работя основно за това, животът им да е по-добър" – каза кандидатът за кмет на село Черна гора Диана Атанасова.

Григор Христов, който се кандидатира за пети път за кмет на село Ярджиловци подчерта, че сред основните мотиви да се кандидатира е това, че БСП издига много силна кандидатура, с която при един избор би могло да се работи много организиране. В Ярджиловци трябва да започне изграждането на вътрешна водопроводна мрежа и резервоар.Има спечелен търг, сега е завършено и проектирането. Очаква се да се отпуснат средства. Другото нещо, което е много важно е да се изградят двете дерета, които са утвърдени от междуведомствената комисия. „Мисля, че като кмет, макар и трудно успявам. В момента се прави корекция на коритото на река Конска. Един проект който е от години, но сега се работи много сериозно по него. Трябва да се почистват и поддържат деретата, тъй като Ярджиловци е заградено от четири страни от вода и това е опасно при силни валежи или обилно снеготопене" - каза Христов. Той също обеща да се бори за запазването на училището, което е сред най-старите в общината.

Венцислав Младенов ще се бори за кметския стол в Дивотино. Той подчерта, че в селото има пътища, но няма тротоари. Проблем е и канализацията. Ако бъде избран за кмет сред приоритетите му ще е изграждането на път към гробищния парк и път към махала Бреста. Той подчерта, че трябва да се мисли за спортната база на селото, която е една от най големите спортни бази в пернишко, но е занемарена.

За квартал Църква БСП залага на надпартийна кандидатура – това е Румен Евлогиев. „Видял съм много страни в ЕВропа и знам,как са подредени нещата. Искам и тук нещата да се променят. При нас проблема е , че не правим нещата като за последно. Правим на парче. А трябва да се прави така, че години след това нищо да не се пипа. Да се направят приятни условия за хората. Трябва да се изгради една шумузагушителна ограда над Църква. Трябва да има обществен съвет с който да се консултираме и да решаваме общите задачи" – поясни той.

Васил Петров влиза в битката за кметския стол в село Студена. Той подчерта че в селото проблемите са много и са идентични за тези, които ги има във всички села в общината.

Ерик Рангелов беше категоричен, че ако бъде избран за кмет на Перник няма да има избирателност в политиката на кметската управа към определени кметове, каквато политика бил чул че е имало тук през годините.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.