iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Правителството смени повечето областни управители

Правителството смени повечето областни управители 11_1417096515

Смениха 24-ма от общо 28-те областни управители. Единствено запазиха постовете си губернаторите на Пловдив, Варна, Хасково и Силистра, стана ясно вчера след заседанието на МС.

Подкрепящите кабинета формации РБ и АБВ са излъчили общо шестима свои представители сред новите попълнения, които поемат щафетата. Останалите нови губернатори са посочени от ГЕРБ. Човек на партията на бившия държавен глава Георги Първанов ще се грижи за Пазарджишка област, на ДСБ са отредени Сливен и Видин, а на СДС - Бургас и Стара Загора. Формацията на Корман Исмаилов – НПСД, пък поема управлението на София-град, за което ще отговаря Веселин Пенев.

Четвъртата формация, която декларира подкрепата си към правителството – ПФ, няма свои представители в областните управи. Патриотите се обявиха

против назначаването

на губернатор от редиците на НПСД, след като седмица по-рано скочиха и срещу заемането на поста зам.-министър на отбраната от Орхан Исмаилов, а вчера дадоха да се разбере, че най-вероятно ще оттеглят доверието си към кабинета (виж карето). Напрежение има и в редиците на РБ, след като партията на Меглена Кунева ДБГ не получи нито един пост в областните управи.

Новият губернатор на София е магистър по социална и юридическа психология от СУ. През последните години той се е занимавал с консултантска дейност. В Благоевград поста поема пък юристът Бисер Михайлов, който е заемал длъжността зам. областен управител в периода 2009 - 2013 година. Начело на областната управа в Бургас застава Вълчо Чолаков, който е магистър по право от местния Свободен университет, а бившият губернатор на Велико Търново – депутатът Пенчо Пенчев, се завръща на поста си след кратка пауза.Област Видин ще се управлява от адвоката Момчил Станков, а във Враца начело застава дългогодишният училищен директор Малина Николова. Председателят на общинския съвет в Габрово и бивш кмет Николай Сираков също става губернатор. В Добрич постът ще бъде зает от д-р Маргарита Новоселска, в Ловеч – от д-р Мадлена Бояджиева-Ничева, в Кърджали – от икономиста Илия Илиев, а в Кюстендил – от магистъра по спортна дейност Виктор Янев. Дългогодишният журналист, телевизионен водещ и продуцент Ивайло Петров пък поема ръководството на областната администрация в Монтана, а губернатор в Пазарджик става Трендафил Величков, който също е работил като редактор на публицистични предавания. Депутатът Ирена Соколова ще застане начело на областната управа в Перник, а специалистът по земеделие Ралица Добрева - в Плевен. Икономистът Петър Василев поема Разград, университетският преподавател Стефко Бурджиев – Русе, юристът Димитър Сяров – Сливен, а Недялко Славов, който също е икономист – Смолян. Георги Ранов пък е новият областен управител на Стара Загора. Той е единственият, който

има две магистратури

- от Минногеоложкия университет в София. Губернатор на Търговище ще бъде икономистът Светлин Бонев, чиято професионална кариера е свързана със сферата на телекомуникациите, а начело на област Шумен застава филологът Донка Иванова. Димитър Иванов пък ще управлява Ямбол. В областната администрация той работи от 2009 година - първоначално като зам.-губернатор, а след това и като областен управител. Той беше депутат е в 42-рото НС.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.