iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пламен Борисов от ГЕРБ разкритикува влязлата за обсъждане в парламента избирателна система

Пламен Борисов от ГЕРБ разкритикува влязлата за обсъждане в парламента избирателна система 07_1438244099

Общинският съветник от ГЕРБ-Перник Пламен Борисов коментира остро във фейсбук влязлата за обсъждане в парламента избирателна система. Съветникът наскоро кандидатства за генерален адвокат в Европейския съд.

Припомняме, с 89 гласа „за”, 79 от които на ГЕРБ, 85 „против” и 22-ма „въздържали се” народните представители отказаха да се пита народът дали иска да се въведе смесена избирателна система. Интересен е фактът, че от Реформаторския блок двама бяха „въздържали се” и 14 гласуваха „против”. Срещу въпроса бе вотът и на Патриотичния фронт, и на Българския демократичен център, както и очаквано на ДПС и БСП. Отхвърлен бе и въпросът за задължителното гласуване. Тук гласуването бе същото, но от ГЕРБ във вота се включиха само 50 депутати, останалите не участваха в гласуването.

Със 146 гласа „за” бе одобрен единствено въпросът за електронното гласуване.

Ето какво написа Пламен Борисов, чиято снимка в социалната мрежа е със стикер „Подкрепям правосъдната реформа"

Днес КОЙ отново стана въпрос, а не лице. Да обобщим: нито ще има реформа на съдебната, нито на избирателната система. Всичко това става пред очите ни. Тези, които го правят, не се крият и въобще не си задавайте въпроса КОЙ. Тези, които го допускаме, не сме невинни. Заслужили сме си това отношение с нещо. Не е кой знае каква драма, но повече да не съм чул някой да се оплаква от властта и държавата – те са такива, каквито сме си ги направили или сме допуснали да станат.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.