iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишките общински съветници положиха клетва днес

Пернишките общински съветници положиха клетва днес 11_1447164913

Днес се проведе учредителната сесия на новоизбрания общински съвет в Перник. 41 съветници, избрани от ГЕРБ, БСП, БДЦ, Реформатори и демократи за Перник, Патриотично обединение, За нашия Перник, Атака се заклеха да работят за благото на Перник, да спазват законите и Конституцията на страната.

Гости на сесията бяха народните представители от ГЕРБ Десислава Атанасова, Методи Андреев и Красимир Вълчев. Те бяха дошли лично да поздравят новоизбрания кмет д-р Вяра Церовска. Пред зала „Панорама” преди началото на сесията тя беше посрещната с много букети цветя и пожелания за успешен мандат.

„Това е първата сесия на новоизбраното управление на град Перник. Вие – новоизбраните съветници ще положите клетва и с нея ще се вречете на съгражданите си че във всичките си действия ще се ръководите от интересите на народа, и респективно на жителите на Перник. Очакванията към вас изискват честност и неуморна работа. Гражданите на Перник искат да живеят спокойно и сигурни за бъдещето на децата си. България е парламентарна република и всичко се случва с решенията на Парламента. Вие сте парламента на Перник. И трябва да работите за успеха на града. Като граждани имаме право да избираме лидерите си и да ги държим отговорни за решенията им. Изборът, който са направили перничани ви задължава да бъдете отговорни. Да работите за града, така, че да го превърнете в град – такъв, какъвто го искат съгражданите. Перник е със стара слава. Слава, която създаваме всеки ден с делата си” - каза в приветствието си Областният управител Ирена Соколова.

От Общинската избирателна комисия отново бяха прочетени имената на всички избрани съветници, като преди това беше изказана благодарност на всички, работили за успешното провеждане на изборите. След което съветниците се заклеха и подписаха клетвените листове. След клетвата на общинските съветници, клетва положи и новият кмет на града д-р Вяра Церовска.

Водосвет за здраве и благодейнствие, за успешна работа в полза на перничани беше отслужен от йеромонах Никанор и отец Константин от Брезник. В словото си те напомниха, че всички сме братя на тази земя и тази мисъл трябва да е водеща във всяко наше действие. Така трябва да бъде и в действията на новата управа на Перник. Те пожелаха управленците да бъдат истински слуги на народа.

Първото си обръщение към новият минипарламент на Перник и към перничани направи на сесията и кметът на града д-р Вяра Церовска.

„Днес се заклехме и оттук натам ни предстои много работа за да се утвърдим и за да се докажем. За това което обещахме – условия за децата за тяхното образование, игри, забавления. Условия за възрастните, работни места за младите хора, които трябва да се завръщат в този град с гордост, че са перничани. Заклехме се, за да изпълним това, което хората очакват от нас. Да запазим културните традиции на нашата община, да ги развием и да ги обогатим. Да работим за спорта, който да бъде достъпен за всеки. Всичко това може да се случи при един конструктивен диалог, при едно разбирателство на политики, при едни идеи, които са важни да се развият за Перник. В което аз не се съмнявам – независимо от нашите политически убеждения. Това, което ни е необходимо е една политически стабилна България , с такова правителство, каквото имаме сега. Аз съм убедена, че ние ще се окажем достойни за уважението, отговорността и доверието, което ни дадоха нашите съграждани. На работа скъпи общински съветници. Да направим Перник такъв, какъвто го обещахме” – каза д-р Церовска.

Най-възрастният общински съветник Иван Лозанов пое преседателството на първата сесия. Беше избрана работна група за избор на председател и зам.председатели на минипарламента. Тя е в състав Иво Богданов, Петър Янков, Георги Захариев, Бойко Астатков, Славолюб Славчев, Снежанка Викторова, Румен Ваташки.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.