iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничанин организира БСП

Перничанин организира БСП 07_1437380673

Как един млад човек организира една столетна партия? Това попита перничанина Станислав Владимиров в петък в предаването "Панорама" по БНТ1 Бойко Василев. Станислав Владимиров е организационен секретар на БСП, реално втория човек след Миков в БСП.

"Ако бях по-възрастен сигурно щяхте да ме попитате защо възрастен я организира", пошегува се Станката. "Може би се залага на волята на по-младия човек. Имам не малък партиен опит. Приех това признание за себе си. Не се изкушавам да имам претенции за изпълнителна власт, а приех партийното строителство за моя кауза, и вече се вижда, че БСП върви в правилна посока - и с парламентарната си дейност и с редица организационни мерки, които приехме през опозиционния си период", каза Владимиров.

Запитан дали БСП не се ли раздели на харесващи Ципрас и харесващи НАТО, Станислав Владимиров каза: "БСП е сложна партия. Там има различни мнения - има хора, които харесват Ципрас, има хора които харесват други европейски политици. За мен СИРИЗА е една червена лампа. СИРИЗА показва, че разделението между бедни и богати в Европа е все по-осезаемо. Няма значение дали е крайно ляво или крайно дясно. Може би Европейския съюз трябва да промени подходи в икономически план", смята Станката. В тази връзка Станислав Владимиров добави, че при многобройните репортажи от български журналисти е чул отговор от един обикновен грък, който е бил много ясен: „Ние се борим за стандарт, за разлика от вас, вие се борите за оцеляване“. „Темата Гърция е изкючително важна за България, защото икономиките ни са преплетени, трябва да пренесем дебата за бедността и у нас“, категоричен бе социалистът.

На въпрос защо БСП отново подема битка с Америка, поставяйки темата за трансатлантическото споразумение, Станислав Владимиров отговори: "Тук няма битка срещу Америка. Води се разговор за нов вид търговско споразумение между двата континента. В дългосрочен план ще има икономически растеж както в Европа, така и в Америка. Има анализи, че малкия и среден бизнес е възможно да бъде задушен и да изпадне в рецесия, за сметка на големите коорпорации. Ние искаме тази точка да бъде в дневния ред на хората. В Европа този дебат вече върви, макар и там да няма яснота - в различни информационни канали излиза различна информация", каза Станислав Владимиров - Станката.

По повод скандалите в съдебната система, Станислав Владимиров е на мнение, че правителството е дошло с торба обещания, много често употребява думата реформа, но гражданите вече се стряскат от това. "От всичко, което чета в публичното пространство за съдебна реформа, разбирам, че единственият проблем на системата е едва ли не ВСС. Бих искал министърът на правосъдието да разясни на достъпен за хората език, тази съдебна реформа ще даде ли на гражданите справедливо правосъдие, каквото те очакват", попита Станислав Владимиров.

"Не чухме от министъра на правосъдието дали сегашния състав на ВСС не работи ефективно? Проблемът на съдебната система ВСС ли е?", попита Станката. Според Станислав Владимиров днес се говори за Висшия съдебен съвет, но голяма част от хората в страната не знаят каква е неговата роля. Не става ясно как съдебната реформа ще се подобри за гражданите, за хората, които очакват справедлив процес от държавата, в разумни срокове.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.