iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани дописвали свой въпрос под питанията за референдума

Перничани дописвали свой въпрос под питанията за референдума 11_1478669482

Перничани дописвали свой въпрос под трите питания от националния референдум, като рисували квадратче и отбелязвали в него вота си. Основният въпрос, който живо интересува наследниците на Кракра е да се намали наполовина броят на депутатите в Народното събрание. Недоволни от сегашната ситуация в Парламента, тукашните гласоподаватели дописвали точно този въпрос в бюлетините и гласували за него с удебелен хикс. Фактът е повече от красноречив и не подлежи на коментар. Изводите да си правят народните избраници.

Възрастни хора в Перник са заработили един куп невалидни бюлетини. На част от пенсионерите, които си направиха труда отговорно да отидат до урните и да висят на крак повече от час, за да упражнят правото си на вот, гласът няма да бъде зачетен. Те поставяли кръстче или чавка пред името на своя фаворит за президент, а не и в определеното за целта квадратче.

1 640 души са гласували, но са отбелязали протестен вот в полето „Не подкрепям никого”, сочат данните в 61 обработени протоколи в община Перник. Броят на хората, които не са припознали своя фаворит сред 23-те кандидатпрезидентски двойки, ще бъдат доста повече при окончателните резултати от гласуването за държавен глава.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.