iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Партията на Първанов представи кандидатите си за местните избори

Партията на Първанов представи кандидатите си за местните избори 09_1442469024

„С Първанов за Перник”. Това е логото на ПП АБВ, която влиза в битката за местните избори, обяви лидерът на партията Георги Първанов на специална пресконференция при представянето на кандидат-кметовете на партията за област Перник.

Той се пошегува, че логото може да бъде тълкувано по различен начин, тъй като и кметът на Перник е с фамилия Първанов. Общо 20 са кандидатите в областта, които влизат в надпревара за кметското място. Те бяха обявени от областния лидер и кандидат за кмет на Перник Петър Първанов и от народния представител и председател на общинската структура Лъчезар Никифоров. Единствената община, в която АБВ няма да има кандидат за кмет е Земен. В Трън пък ще бъде Олег Тодоров, но той ще е коалиционен с партия Земеделски народен съюз.

„Създаване на условия за развитие на местната икономика и привличане на инвестиции в общината, „Подобряване на техническата инфраструктура – условие за развитие на бизнеса и привличане на инвестиции”, „Подобряване на капацитета и ефективността на работа на администрацията”, ”Развитие на социалната инфраструктура и здравеопазването”, „Ролята на общината за смекчаване на демографската криза” са част от акцентите в предизборната програма за община Перник, съобщи Петър Първанов. Той не скри, че е една от идеите е открадната от покойната Росица Янакиева за изграждането на индустриална зона до магистрала „Люлин“. Трайно решаване на проблемите със сметосъбирането и сметоизвозването, довършване на проекта за Система за управление на отпадъците – Депо за битови отпадъци и завод за обработка на отпадъци е също сред основните акценти в програмата на Петър Първанов.

ПП АБВ издига свои кандидати в общините Радомир, Брезник и Ковачевци, както и кметове на кметства в „Изток”, „Бела вода”, Драгичево, Ярджиловци, Църква, Люлин, Мещица, Витановци и Селищен дол в община Перник.

В община Ковачевци за кмет е МАРИЯНА МЕТОДИЕВА МИЛЕНОВА. Родена на 28.08.1964г., завършила УНСС-гр. София, специалност „Финанси”. От 1983 до 1997г. е инспектор „Стопански дейности” и гл. счетоводител в община Ковачевци. От 1998-до момента – главен счетоводител „Геозащита”- гр.Перник. Семейна с две деца.

ПЕТЯ ВЕНЧЕВА ТОДОРОВА е кандидатът за кмет на Радомир. Тя е родена на 03.09.1977г., завършила Техникум по енергетика и минна промишленост-гр.Радомир, специалност „Геология и проучване на полезни изкопаеми”. В момента студентка четвърти курс във ВСУ ”Любен Каравелов”, специалност „Строителство на сгради и съоръжения”. От 2004 до 2007г. работи като младши специалист в отдел ТСУ и Общинска собственост в община Радомир.

От 2008г до момента работи като старши специалист в отдел Инвестиционно проектиране и контрол по строителството в община Перник. Семейна с едно дете.

В община Брезник в надпреварата влиза ИВАНКА МАЛИНОВА ЕВТИМОВА. Родена на 14.01.1958г., завършила средно специално образование. Работила е като икономист- счетоводител; началник на секретна секция; документарлоно – информационно обслужвани; началник на регистратура за класифицирана информация в поделения на Българска армия в Брезник; Сливница и София. От 2008 до 2009г. – счетоводител в частна фирма в Брезник; от 2009 до 2014г. – Управител на Дом за стари хора в Брезник. Семейна с две дъщери.

В битката за кметство „Изток” влиза СНЕЖАНКА ГЕОРГИЕВА ВИКТОРОВА. Тя е родена на 23.05.1954 г.,завършила е ВИИ ”К.Маркс”, специалност „Счетоводство и контрол”. От 1988 – 1996г. работи в кметство „Изток” като главен специалист „Административно обслужване”. От 1996-2000г е началник „Административно – финансов отдел”, а от 2000-2005г- секретар на кметството. От 2005 до 2011г е кмет на кметство „Изток”, а от 2011-2015г. началник отдел „Образование и култура”в община Перник. Семейна с две дъщери.

За село Драгичево кандидатът е МАГДАЛИНА АСЕНОВА СТЕФАНОВА. Родена на 22.07.1971., завършила начална педагогика; работи в частна фирма; семейна с две деца.

Кандидатът за кв. „Църква” е ПЕТЪР ЕМИЛОВ ВЕЛИНОВ – роден на 2. 10.1977г., завършил Технически университет в гр. Киев; Работи като специалист в „Стомана индъстри”- Перник. Семеен с две деца.

ПЪРВАН МАКСИМОВ СИМОВ влиза отново в битката за кметското място в село Витановци. Той е роден на 20.07.1952г., завършил е средно образование, настоящ кмет на с. Витановци и кмет от 1995 до момента, семеен с две деца.

БОЙКО КИРИЛОВ ДИМИТРОВ е кандидат за село Мещица. Роден на 25.03.1954г., завършил е полувисше образование – „Преподавател-инструктор”, работи като специалист във ВиК- Перник. Семеен с две деца.

ДАНЧО АСЕНОВ ДАНАИЛОВ ще се бори за кметския стол в едно от най-големите пернишки села – Ярджиловци. Той е роден на 21.04.1960г., с висше образование-магистър по „Икономика на транспорта”. От 2004 до момента работи като мениджър на дружества в частния сектор; семеен.

ВАЛЕРИ ИВАНОВ ЗАФИРОВ е кандидатът за кметство „Бела вода”. Роден на 26.06.1957г., с висше педагогическо образование. Работил на ръководни позиции в ОД на МВР- Перник в сектор КАТ и сектор СОД.

Кандидат за кмет на село Селищен дол е Васил Георгиев Алексиев. Роден на 14.12.1954г., висше образование – инженер по радиоелектроника във ВМИ- София; от 1991- 2013г. е началник планиране и производство в „Токоизправители”-Перник

Илчо Викторов Евгениев е кандидатът за кмет на село Люлин . Той е роден на 12.09.1949г. Бил кмет на с. Люлин от 2007 до 2009г.,завършил е Техникум по електрообзавеждане на промишлени предприятия и учреждения, специалност „Електрообзавеждане”. В периода 2012-2013г.е работил като специалист при управление на кризи и отбранително мобилизационна подготовка в община Перник

Рали Борисов Младенов пък е издигнат от гражданската квота за кмет на село Дивотино. Той е роден на 18.02.1967г., завършил е Техникум по механотехника ”Ю. Гагарин”, работи като управител на частна фирма с дейност строителство и търговия.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.