iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


От „Движение България на гражданите” и БЗНС отправиха декларация до медиите

От „Движение България на гражданите” и БЗНС отправиха декларация до медиите 09_1442390721

Общинските организации на партии „Движение България на гражданите” и БЗНС осъждат действията на ръководителите на ДСБ и СДС в Перник, като в декларация до медиите, общинските организации на партии „Движение България на гражданите” и БЗНС осъждат действията на ръководителите на ДСБ и СДС в Перник.

"С апаратни хватки, задкулисни договорки и предварително подготвени схеми зад гърба на партньорите в Блока, ДСБ и СДС подготвиха разбиването на РБ в Перник и неучастието му в местните избори", се казва в декларацията.

Според двете останали извън кметската надпревара партии до разцеплението се стигнало след като местните ръководители на ДСБ са се противопоставили на отстояваните от ДБГ и БЗНС постигане на баланс на интересите на партиите в блока, промяна на статуквото и представяне на нови лица за мандатност в управлението, основавайки се на принципите и националната политиката на РБ, както и на демократичното вземане на решения при обсъждане на кандидатурите с неприемане на препоръки на националния щаб на РБ. Вдокумента се казва още, че през последната седмица в ОИК – Перник е регистрирана местна коалиция „Демократи за Перник – ПП ЕНП, ”Никола Петков ”, чрез която кандидатите на ДСБ и СДС си подсигурили участието в местната надпревара за кмет, общински съветници и кметове на населени места в общината. С последващ юридически ход, е променено името на регистрираната местна коалиция и присвоена марката „Реформатори”. ДБГ и БЗНС в Перник са за морал и достойнство в политиката, а не за участие във властта на всяка цена с користни цели, пише още в декларацията. Местните ръководства на ДСБ и СДС към този момент все още не са излезли с позиция относно разпадането на РБ.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.