iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


От БСП - Перник казаха каква е позицията им за едногодишното управление на ГЕРБ

От БСП - Перник казаха каква е позицията им за едногодишното управление на ГЕРБ 12_1450194663

От Изпълнителното бюро и Групата общински съветници на БСП- Перник изразиха позиция за едногодишното управление на ПП ГЕРБ на община Перник.

През месец ноември 2015 г. се навърши една година от началото на управлението на ПП ГЕРБ в община Перник.

Какви са „видимите резултати” за тази една година?

Първо: Община Перник навлезе в сериозна дългова спирала. С нови десет милиона дългове- по 100 лева на всеки жител на общината, без никаква яснота за какво са изтеглени и похарчени тези пари.

Второ: Окончателно спря тролейбусният транспорт и беше унищожено поредното общинско търговско дружество. Нарязани и продадени бяха тролеи без да се изплатят заплатите на работниците. Освободените транспортни линии бяха дадени на превозвачи без търг и конкурси.

Трето: Увеличена беше такса смет за гражданите с 25%, без никакви гаранции за качествена промяна в чистотата на общината.

Четвърто: Отдадена бе на концесия инсталацията за сепариране на твърди битови отпадъци към новото депо. Общината вместо да печели от тази инсталация , ще плаща близо два милиона на година на концесионера.

Пето: Не се реализираха седем допълнителни обекта към проект „Зелена и достъпна градска среда”, с което общината се лиши от 3,5 милиона лева.

Шесто: Оскъпи се ремонта на площада с 400 хиляди лева, което не бе за сметка на по- доброто качество на изпълнение на проекта.

Очевидно, местната политика е част от националната политика на ПП ГЕРБ.Политика за вдигане на данъците, замразяване на социалните плащания, повишаване на цената на винетките и предстоящото качване на цената на електроенергията.

За нас, това е политика насочена срещу интересите на обикновените граждани на община Перник и обслужваща кръг фирми, приближени на ПП ГЕРБ.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.