iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Общинските съветници ще заседават този четвъртъкк

Общинските съветници ще заседават този четвъртъкк 07_1405317661

Общинските съветници се събраха на сесия в средата на лятото. Дневният им ред е от 31 точки. Заседанието на съвестниците е насрочено за този четвъртък в зала „Панорама” от 9.30 часа.

След питанията към кмета следва точка за промяна в съставите на постоянните комисии към ОбС. Точно тя на предишната сесия разрази същинска буря в залата, в чийто вихър съветниците се замеряха помежду си с тежки думи, обиди и заплахи.

ОбС ще избира контрольори на затъналите до гуша и губещи общински търговски дружества. Едно от тях е „Перник Инвест” ЕООД и зам.-председателят на ОбС от СДС Десислав Аспарухов пак внася докладна с искане за избор на временен управител на фирмата. Синият Аспарухов трета година клати стола на шефа на дружеството Петър Костадинов заради големи харчове и натрупани дългове. За 4-ти или 5-ти път той си играе на иди ми дойди ми, внасяйки и оттегляйки искания за оставката на управителя. Гласуването в четвъртък ще бъде поредният път.

Ще бъде избран и временен шеф на „Тролейбусен транспорт” по искане на група съветници. Досега управител на закъсалото дружество бе Емил Денков, спуснат от ГЕРБ.

Две училища отправят искане към Общинския съвет. Директорът на V СОУ Георги Стоянов настоява в учебното заведение да бъде изградено игрище с изкуствено покритие. Шефката на VІ ОУ Адриана Ольова пък иска финансова помощ за подмяна на костюмите на мажоретния състав и за ремонт на инструментите на фанфарния оркестър.

Общинските съветници трябва да се произнесат по предложението на кмета Росица Янакиева Община Перник да кандидатстдва пред ПУДООС към екоминистерството за отпускане на безлихвен заем, с който ще бъде довършено регионалното сметище.

ОбС ще гласува и за учредяването на допълнителна градска автобусна линия, по която ще пътуват желаещите да се разходят на крепосттта „Кракра”. Автобусите ще тръгват от паркинга при историческия музей, а крайната им спирка ще бъде паркингът при твърдината. Променят се и параметрите на маршрутното разписание на допълнителната линия №44 „Драгановец – Ингилийска махала”.

ОбС ще обсъди предложението на фирма „Терраветросоле”, която иска да строи логистичен център в индустриалната зона на Перник.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.