iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Община Радомир не зачитала решение на съда

Община Радомир не зачитала решение на съда 07_1437117191

Община Радомир не зачита решение на съда и ни държи в неведение за имотен проблем. Това обяви перничанката Надежда Динева на пресконференция в партия „Атака”.

Проблемът е от 2010 г. С мъжа й Методи Гебрев, който след прекаран инсулт е на легло от 8 години насам, имат наследствен имот в радомирското село Друган. Улицата до тях е тупик, но е завладяна от съседа им Тоне Фарашки – партиен секретар на БСП в селото и използвана от него за дворно място. Той я преградил я затворил с двойна желязна врата, сложил си фургон и бараки върху нея. На потърпевшите му съседи оставил 70 см място. На практика те не могат да влязат с кола там, а и не може да мине и инвалидната количка на мъжа на Надежда, за да посети къщата си.

Ходенето по мъките за Надежда Динева започва от 2010 г., когато се обръща към Община Радомир за справедливост. Оттам й отговарят, че такава улица не съществува. Жената обаче проучва, че е законна и намира документи за това.

Започват дела между Община Радомир и комшията Тоне, но през 2013 г. те са в негова полза. Защитата на Общината все пропускаше съзнателно съществени детайли по делото, твърди Надежда Динева, според която това се вършело под натиска на областната управа. Идват специалисти на проверка на място и съставят констативни актове за незаконно затворената улица, но толкова. По-нататък нищо не се случва.

Надежда Динева продължава да пуска жалби в Община Радомир и така до септември 2014 г. Тогава съдът отсъжда Тоне Фарашки да освободи улицата от портите, бараките и фургоните. По думите на Надежда обаче, с писмо от секретаря на областната администрация било наредено нищо да не се освобождава. Делото приключва на 26 януари 2015 г. и досега нищо не се случва. Семейството на Надежда е държано в неведение и мъглата около случая продължава.

Законите в тази държава важат за всички и да се толерира някой заради политическата му принадлежност е абсурдно, коментира Динева.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.