iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Няма кой да поеме културната комисия

Няма кой да поеме културната комисия 12_1418288874

Никой не иска да поеме културната комисия. Велизар Енчев беше наказан от Патриотичният фронт с махане и от парламентарните органи. Той ще може да влезе в парламентарните комисии само ако бъде предложен за техен член от друга ПГ.

След скандала със Слави Бинев няма депутат, който да желае да оглави парламентарната комисия по култура и медии. Органът не може и да работи, защото няма шеф, който да свика заседание. Патриотичният фронт все още не е взел решение дали ще предложи друг свой депутат, или ще се откаже. ГЕРБ даде срок на фронтоваците до края на седмицата да се определят, но подготвя и вариант да предложи шефското място отново на Стефан Данаилов от БСП. "Той веднъж вече отказа и едва ли ще промени мнението си", прогнозираха съпартийци на актьора. Самият Данаилов не бе открит за коментар.

Слави Бинев обяви, че е отказал да застане начело на спортната комисия в НС на мястото на бившия ректор на УНСС Борислав Борисов от АБВ. Архонтът дори бе категоричен, че няма да приема никакви постове. Бинев обобщи, че очевидно комисиите трябва да са председателствани от "меки хора", а той бил "ръбат човек".

За варианта Патриотичният фронт да се откаже от медийната комисия намекна и съпредседателят на ПФ Валери Симеонов. Той не вижда никаква драма в това фронтът да загуби една от трите комисии, в която има председателско място. Патриотите още мислели и за двете назначения - на зам.-министър на отбраната и на зам. областен на София. "Там се работи върху няколко имена, проверяват се. И когато се проверят, ще се назначат", заяви Симеонов. Но отказа да съобщи кои са кандидатите, защото, вместо да им се направи добро, се пречело на хората с ваденето на лъжи, които се пускат в публичното пространство.

Вчера своето разрешение получи и другият скандал, свързан с фронта - изключването на Велизар Енчев. Телевизионният коментатор бе лишен от участие в социалната комисия и тази за взаимодействие с неправителствените организации и жалбите на гражданите. Това се случи след грозни дебати, по време на които Симеонов обиди Енчев, че когато си получавал заплатата при него в тв "Скат", бил "хрисим като монахиня". "Има още един такъв театрал тук, който беше по-тих и бял и от него, но бъдете благодарни, че съм обогатил театрално и емоционално парламента", отвърна Енчев на удара с намек за предаването на Волен Сидеров в същата телевизия. Изненадващо от "Атака" подкрепиха искането на ПФ за освобождаването на Енчев от двете комисии с аргумента, че са принципни и смятат, че когато един депутат напусне групата си, той трябва да излезе и от парламента. Енчев смята, че истинската причина да бъде изваден от комисиите е предложението му в бюджета за 2015 г. да се запише, че пенсионерите с най-ниските пенсии ще получат коледна добавка. "В случая Валери Симеонов иска да заглуши моя глас като представител на обединените пенсионерски съюзи вече осма година", смята бившият патриот. Той ще може да получи място в комисия само ако бъде предложен от друга ПГ, обясни зам.-шефът на НС Димитър Главчев от ГЕРБ.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.