iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Няма кандидат за кмет на Перник от Реформаторския блок

Няма кандидат за кмет на Перник от Реформаторския блок 09_1442303843

Реформаторският блок остава без кандидат кмет за град Перник, както и без листа за общински съветници, след като лидерите на партиите, образуващи Реформаторския блок започнаха собствена игра, която е в противовес на националната политика на блока - издигането на общи кандидати.

Днес, в Общинската избирателна комисия в гр. Перник – лидера на Демократи за силна България /ДСБ/ д-р Мария Маринова отива, но вместо като представител на Реформаторския блок, като представител на Европейската народна партия ЕНП на Мария Капон. Д-р Маринова регистрира коалиция „Демократи за Перник”. В комбина с д-р Маринова играе и лидера на СДС Перник Христиан Даскалов. Така ДСБ и СДС си правят своя местна игра за изборите, различна от националната политика на Реформаторския блок, който реално уж представляват в Перник.

Бандата на Басмата

Запознати твърдят, че сценария е конструиран от символа на управлението на покойната кметица Антоанета Георгиева - политическия конструктор Басмата, който е измислил схема, при която ДСБ и СДС ще си направят листа със свои хора, без да се съобразяват с изискванията на Реформаторския блок. По този начин ще се бие шута на партията на Меглена Кунева – България на гражданите.

Днес, в кафене Епицентър на маса се бяха събрали местните политически фигури – лидера на ДСБ Перник д-р Мария Маринова, лидера на СДС Перник – Христиан Даскалов, лидера на Кунева в Перник Румяна Борисова и лидера на Демократическата партия Петьо Фетфов, умувайки заверата.

Скандалът е огромен. Може ли голяма парламентарна коалиция като Реформаторския блок да не издигнат кандидат кмет в областен град като Перник, чудят се граждани. Скандалът тресе София, не само Перник.

Днес от централата на Реформаторския блок са пратили следобен пратеник в Перник, който да регистрира за участие в местните избори Реформаторския блок. Пратеникът е влязал в ОИК минути преди 18 часа, но подписа на Б. Лукарски – лидера на СДС липсвал и регистрацията отпаднала. Днес беше последния срок за регистрация в изборите. Реално вече няма начин Реформаторския блок да участва в изборите на Перник.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.