iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Нереализирали се кандидати за депутати стават съветници

Нереализирали се кандидати за депутати стават съветници 11_1417099445

Куп нереализирали се мераклии ще имат достъп до Народното събрание. Тяхната длъжност ще е сътрудници на настоящи депутати и на парламентарни групи.

Това показва обновеният регистър на нещатните сътрудници в парламента. Освен свободен допуск до НС сътрудниците получават и заплащане, което се осигурява от представителните пари на парламентаристите.

Зам.-председателят на "Атака" Павел Шопов ще съветва групата по законодателни теми. Георги Анастасов, шеф на коалиционния партньор на БСП "Български социалдемократи", пък вкарва като сътрудник заместничката си в партията Александра Христова. Депутатът от ПФ Велизар Енчев е взел за помощник по социални въпроси и пенсионно дело експолковникът от ДС Сашо Радев, който участва на миналите избори от листата на НФСБ. Социалистът Добрин Данев ще носи на гърба си цели двама провалили се кандидат-депутати - Спас Панчев и Таню Киряков.

Водачът на БСП Михаил Миков си е избрал за сътрудник Борис Иванов, който беше шеф на кабинета му като председател на миналия парламент. Червеният Иван Иванов пък е предпочел Калоян Паргов, който оглавява БСП-София. Герберът Пламен Нунев е прибрал Георги Кръстев - бивш съветник на Цветан Цветанов в МВР. Колегата му Методи Андреев е трудоустроил бившия депутат от Синята коалиция Лъчезар Тошев. Милен Михов от ПФ ще разчита на ректора на Великотърновския университет и художник Пламен Легкоступ.

Двама кметове ще получат пропуск в НС по същата линия - градоначалникът на Кърджали Хасан Азис става сътрудник на съпартиеца си от ДПС Тунчер Кърджалиев, а кметът на Бургас Димитър Николов ще помага на гербера Иван Вълков.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.