iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ненко Темелков: Орешарскси постъпи коректно

Ненко Темелков: Орешарскси постъпи коректно 07_1406207594

Според лидера на БСП - Перник Ненко Темелков, новото правителство, което ще управлява България след изборите през есента, може да се окаже неекспертно, политическо и реваншистко.

"Очевидно, че се получиха разногласия между двете партии, които управляваха и поддържаха правителството на Орешарски. А и самият Орешарски беше казал, че в момента, в който почувства, че няма необходимата подкрепа и от двете партии, ще си подаде оставка. Мисля, че постъпи коректно спрямо българския народ и спрямо избирателите. Жалко, че едно добро правителство, което имаше много добра социална политика, 80 процента, от която програма и политика беше изпълнена в рамките на първата година. Добра финансова политика, добра политика към българския бизнес, към обикновените хора, към пенсионерите, към майките, към първолаците.", каза лидера на БСП - Перник Ненко Темелков.

Той каза, че споделя становището, че обществото не се радва за доброволната оставка на правителството.

"Не, защото е правителство подкрепено от БСП, а защото беше добро правителство. Експертно правителство. Добро за България правителство.", обоснова думите си Ненко Темелков.

"Опасявам се, че след изборите ще има правителство, което ще бъде далеч по - неекспертно и изцяло политическо. Възможно да е и реваншистко, но мисля, че българския народ е мъдър и на 5-ти октомври ще го покаже.", завърши той.

Вчера правителството на Пламен Орешарски подаде оставка. През днешния ден всички в страната коментират новината за оставката. Една част от българите са учудени за доброволното оттегляне на правителството на Пламен Орешарски от управлението на страната, а друга част е във възторг.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.