iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Настоящият кмет на Изток отново се кандидатира за мандат

Настоящият кмет на Изток отново се кандидатира за мандат 08_1440998196

Настоящият управник на кметство Изток Ивайло Иванов се кандидатира за втори кметски мандат, като единственото сигурно е, че на изборите няма да бъде кандидат от Барековата „България без цензура” /ББЦ/, в която се вля след напускането си от ГЕРБ. Това обяви самият той.

Иванов се отказа от ГЕРБ в средата на февруари 2014 г. , а причината беше тоталното орязване на бюджета на Изток и пренебрежителното отношение на общинските съветници от ГЕРБ към хората от кметството и към него самия. На практика бюджетът бе срязан с 404 475 лв. по-малко. Бях изправен пред дилемата ГЕРБ ли да предам или хората в Изток и Мошино, коментира тогава Ивайло Иванов и след тежко решение избрал лоялността към гражданите.

Орязването на бюджетите не кметствата Изток и Църква точно отговаря на размера на финансирането на заплатите на общинските съветници, всеки от които ще взима по 1008 лв., обяви недоволството си кметът по това време.

Той вече е водил преговори с конкретна партийна структура, но е категоричен, че на този етап няма да каже коя е, аргументирайки се, че още е рано. Възможно е той да играе и като независим. Ако кандидатурата на Иванов бъде издигната от друга партия, на практика това ще бъде третата политическа сила, на която той пристава.

Ивайло Иванов е направил своя фейсбук страница, озаглавена „Ивайло Иванов – кметът на Изток”. Там се виждат поздравления на хора, които го подкрепят. Кметът е илюстрирал страницата със снимки на направеното от него през изминалия 4-годишен мандат. Сред тях са продължаващото изграждане на ул. „Златоград” при ІІІ поликлиника, класната стая на открито в парка пред сградата на кметството по проект, финансиран от ПУДООС, площадка за стрийт фитнес, подпорната стена на брега на р.Струма, по проект, финансиран от МКВПМС / 2013 г./, основно ремонтираната ул. „Младен Стоянов”, възроденият футболен клуб „Металург, спортната площадка на ул. „Клемент Готвалд”, кръговото при „Ладовица”, спортната площадка зад Езиковата гимназия.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.