iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Над 80 000 бюлетини не излизат в сметките от изборите

Над 80 000 бюлетини не излизат в сметките от изборите 10_1414050245

ПП „Нова България“, ПП „Нова Алетрнатива“ и ПП „Обединена България“ показаха доказателства за груби нарушения в изборния ден. „От името на представляваните от нас, български политически партии заявяваме, че не сме съгласни и няма да приемем легитимирането на резултатите от предсрочните парламентарни избори, проведени в Неделя, 05.10.2014 г.“, заявяват представителите на политическите формации в Отворено писмо по време на пресконференция в БТА. Три от най-младите български партии направиха проверка на изборните протоколи и констатираха груби нарушения при провеждането на парламентарните избори.

Д-р инж. Ивайло Симеонов, председател на ПП „Нова България“, Георги Грудев, председател на националния експертен съвет на ПП „Обединена България“ и председателят на ПП „Нова Алтернатива“ Николай Цонев, декларираха нежеланието си да се примирят с поредните опорочени и манипулирани избори в страната.

„Според протоколите от изборния ден на всички РИК-ове, над 83 000 бюлетини не излизат в сметките – това означава, че във всеки един многомандатен район са гласували повече хора, отколкото е имало бюлетини, или обратното. И ние питаме, как се случва това? Също така, масово в повечето секции са гласували хора, които не се знае дали са имали право да гласуват там, т.к. не са предоставили никакви декларации. Става въпрос за десетки хиляди дописани под чертата избиратели..“, коментираха представителите на трите партии.

На база нарушения в протоколите от изборния ден, представителите на трите партии са входирали обща жалба, сезирайки компетентните институции в България. В отворено писмо, партиите заявяват, че ще сезират и международните институции, които да вземат отношение към политическия монопол в страната, за да могат да бъдат защитени правата на българските граждани. „Заявяваме, че въпреки различията в политическите си платформи и вижданията ни за развитието на страната, се обединяваме, за да не позволим да бъдем използвани, при легитимирането на резултатите от прилагането на една силно съмнителна от гледна точка на европейското законодателство, избирателна система! Система с абсурдна отчетност и в нарушение на човешкото право за свободен избор, при която се пренебрегва прозрачността и демократичността на изборния процес!“, категорични са от ПП „Нова България“, ПП „Нова алтернатива“ и ПП „Обединена България“.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.