iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


На дискусия на АБВ присъстваха 30 перничани

На дискусия на АБВ присъстваха 30 перничани 08_1407124428

Политическата партия АБВ организира дискусия, на която участие взеха 30 перничани. Темата беше „За пълна промяна в българската политика”.

На форума присъства и кметът на община Перник и секретар на регионалното и местното самоуправление в Изпълнителния съвет на АБВ Росица Янакиева.

Няма по-важен момент сега от този да се възроди българската държавност. Това каза президентът на Република България в периода 2002 – 2012 г. – Георги Първанов, по време на обществена дискусия.

„Държим на мажоритарното начало, на избора на личности, защото твърдим, че личностите засилват партиите, а не ги обезценяват. С моя екип сме предлагали нееднократно референдуми по различни въпроси, в т. ч и за вятърната енергетика, членството на България в Европейски съюз (ЕС)”, каза той. Първанов зави, че от АБВ са за президентска република. От коалицията предлагат общонационално допитване до хората по един набор от идеи чрез анкетни карти. По думите му тези идеи биха могли да доведат до сериозен тласък за възраждане на българската държавност.
По негови думи подписването с „Уестингхаус” като процес е осъществено на тъмно. „Но това, което знам е, че единият реактор на „Уестингаус” ще струва колкото двата в АЕЦ “Белене”. Този същият, който готвят за седми в АЕЦ – Козлодуй, не е проработил никъде. Не е решен проблемът с горивото и стоят нерешени още безброй други въпроси. Къде е тук държавата и политиката? Ние имаме един набор от идеи, които някой ще се помисли, че са случайно подбрани. Всяка една от тези идеи може да се окаже неработеща, но всички те могат да възродят държавата с тяхното комплексно действие”, каза още Георги Първанов.

Заместник-председателят на АБВ Ивайло Калфин пък подчерта, че целта на АБВ е да промени начина, по който се прави политика в България и заяви категорично, че партията няма да влиза в безпринципни и ненужни коалиции, но ще подкрепя всички разумни мерки, които отговарят на програмата на партията. „Ние се готвим за дълга битка. Утре имаме среща с работодателски организации, ще обикаляме страната, като до края на месеца ще се опитаме да съберем всички добри идеи. Ще кажем, че искаме и сме готови да говорим с останалите само за идеи и политики, а не за конфронтацията, за личните интереси”, каза Калфин. Той обясни, че през септември ще бъде финализирана програмата на АБВ в пълния й вид и след серия от дискусии като днешната.

Платформата на АБВ дава профила на партията, каза Ивайло Калфин. „Този профил е на една проевропейска, демократична сила, която настоява за повече справедливост и намаляване на неравенствата в България“, обясни той и допълни, че погледът на АБВ към предизборна й платформа е много по-различен от този на останалите политически сили. Това, което партията предлага, е пълна промяна в начина, по който се управлява държавата, а не поредните обещания, адресирани към отделни социални групи. Това са промени, които отиват отвъд сегашните кандидати за власт, политически сили или фигури, които са в техните ръководства, каза Ивайло Калфин.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.