iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Младите социалисти призоваха да се продължи по пътя на промяната

Младите социалисти призоваха да се продължи по пътя на промяната 07_1406297399

Младежкото обединение на БСП оценява политиката на ДПС като непоследователна и национално безотговорна. То също така се разграничава от тази партия.

Такава е оценката на младите социалисти, дадена по време на заседание на НС. Те призоваха да се продължи по пътя на промяната и да се отстояват левите идеи и политики в полза на хората.

Според тях в трудни моменти се изисква държавническо поведение и отговорност пред цялата нация. В позицията си Националния съвет на МО призовава за преразглеждане на коалиционните взаимоотношения с ДСП въз основа на целите и левите идеи, които БСП защитава, а евентуална бъдеща коалиционна формула да бъде скрепена с писмено споразумение, с ясни и точни ангажименти между партньорите. Председателят на Младежкото обединение в БСП Вероника Делибалтова заяви, че участието на социалистите като мандатоносител в управление, в което няма доминираща роля, води до обезличаване на партията и размиване на нейната идеология, което е и причина за влошаване на изборните резултати

Младите социалисти излязоха и с позиция, призоваваща за продължаване по пътя на промяната. Според тях повече от всякога са необходими леви решения и популяризиране на левите идеи. Младежите споделят разбирането, че водената в годините на прехода дясна политика е утвърдила неравенството и е изхвърлила на улицата голяма част от болните, младите специалисти и многодетни семейства. „БСП положи сериозни усилия за борба с монополите в енергетиката, търговията и банковия сектор, водена беше политика на размразяване на доходите и в подкрепа на младежката заетост.” ,коментират младите социалисти. Според тях това е засегнало големи икономически и политически интереси, които са атакували правителството.

В заключение младежите призовават за общи усилия за продължаване на започнатото и налагане на социално отговорна политика в подкрепа на младите и трудови хора и извеждат седем приоритета, сред които борба с демографската криза, заетост и достойни доходи, нова роля на държавата като инвеститор, справедлива данъчна система и решителна подкрепа за младите хора.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.