iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Младежите от БСП правят пешеходна пътека

Младежите от БСП правят пешеходна пътека 05_1431930885

Във връзка с предстоящото откриване на стадион „Звезда” в кв. „Димова махала”, който бе възстановен със средства, отпуснати от правителството на Пламен Орешарски и с активното съдействие на пернишкия народен представител в 42 – ро НС Станислав Владимиров, МО в БСП опита да изрисува пешеходната пътека, непосредствено при игрището. За съжаление младите социалисти не получиха съдействие от Общината, макар да бяха пуснали уведомителни писма и молба за разрешение за осъществяване на акцията.

Младежите от БСП възстановиха част от пешеходната пътека със собствени усилия и средства. „Събрахме по между си необходимата за мероприятието сума. Пешеходната пътека е от изключително значение за този участък, където водачите на МПС не спазват ограничението за скоростта, а сега, както предстои да има и игрище, ситуацията става още по – опасна за преминаващите хора”, подчертаха от МО в БСП. Заместник – председателите на МО в БСП Перник заявиха, че в този участък ще преминават много деца и местната управа трябва да обърне внимание и да постави необходимите съоръжения за ограничаване на скоростта.

Граждани от „Стара Тева” се оплакаха, че на това място има множество инциденти и искат да се сложи изкуствена неравност. Общинските съветници от БСП и коалиция, които взеха участие в акцията, поеха ангажимента да поставят искането на хората пред кмета още на следващото заседание на Общински съвет – Перник.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.