iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Младежите от АБВ се събират на Национален съвет

Младежите от АБВ се събират на Национален съвет 07_1437390927

В разгара на лятото младежите от АБВ се събраха на Национален съвет. На него те ще обсъдят участието си в предстоящите местни избори.

В идеологията, платформата и посланията на политическа партия АБВ младите хора откриват пoлитикитe, кoитo дa им ocигypят развитие в едно солидарно общество, пo-дoбpo oбpaзoвaниe и здравеопазване, пoвишaвaнe нa кaчecтвoтo нa пyбличнaтa aдминиcтpaция и yпpaвлeниe. Имeннo тe ca cpeд ocнoвнитe пpиopитeти на партията за предстоящите избори.

Отчетен бе напредъкът по структуриране на организацията и бяха набелязани стъпките за работа през есента. Представени и одобрени бяха кандидатите за общински съветници и кметове на населени места в младежка възраст. Проведе се задълбочена дискусия относно вида кампания, на която да се заложи. АБВ е единствената партия, която реално даде път на младите и това е видно и от резултатите от гласуването, и от развитието на младежката организация, но така също и от участието на младите хора в местните избори наесен.

“Участието ни в последните избори показа, че АБВ е предпочитаната политическа партия от страна на нашите връстници, което от една страна ни улеснява, но от друга прави участието ни в предстоящата кампания още по-отговорно и предизвикателно”, припомни председателят на младежката организация на АБВ Нина Найденова. “Моята задача, е да работим не толкова да бъдем представени в листите, а да работим за това да се създаде една различна, силна младежка организация и да успеем да наложим млади хора в предстоящите местни избори. Защото знаем, че основният проблем е апатията на младите хора, погледът им е отправен към терминал 2 на летището. Търсят начини за реализация извън нашата родина”, коментира още Нина Найденова.

На срещата присъстваха членове от структурите на АБВ-Младежи в Петрич, Бургас, Варна, Перник, Шумен, Велико Търново, Пловдив град и Пловдив област, София, Кюстендил, Сливен, Хасково, Пазарджик, Панагюрище, Стара Загора и Ямбол.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.