iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Младежи искат Меглена Кунева за президент

Младежи искат  Меглена Кунева за президент

Младежката организация на НДСВ номинира Меглена Кунева за президент на България, съобщиха от пресцентъра на партията.

Събранието на младежката организация бе посветено на 25 април - денят, в който правителството на НДСВ подписа Договора за присъединяване на България към ЕС. Младежите приеха решение, с което определиха като своя номинация за предстояща кандидатура за президент Меглена Кунева.

Вчера младежката организация на НДСВ отбеляза 6-годишнината от подписването на Договора за присъединяване към Европейския съюз на сцената в Борисовата градина с прожекция на филм за подписването на 25 април 2005 г.

Всички, които бяха решили да се разходят в парка, можаха  да проследят любопитните кадри и да разоварят с младежите на НДСВ и техния председател Иво Чифлички.

"На 25 април 2005 г., преди 6 години, България постигна голяма национална цел - присъедини се към голямото европейско семейство, припозна като бъдещи свои приоритети съхранението и развитието на европейските ценности, идеи и стандарти". Това се казва в декларацията на младите от НДСВ.

"Това решаващо за страната ни събитие се случи благодарение на усилията на много хора, но решаваща бе ролята на главния преговарящ - Меглена Кунева, а след това и министър по европейските въпроси на България. Пътят на България към Европа е дълъг и все още не е свършил. 25 април 2005 г. бе само началото. Кунева продължи да играе основна роля в европейското развитие на България и като комисар по правата на потребителите. За гордост на цяла България 700 милиона европейци избраха първия български комисар за "Комисар на годината" и за "Европеец на годината" (2008 г.) Как ще продължи България нататък зависи само от нас, смятат младежите от НДСВ.

„Ние, от МНДСВ искаме да ни управлява интелигентен, образован, успял, доказал се, уважаван, честен и добър човек. Да, на първо място мислещ човек, а не амбициран политик. Искаме човек, който се вълнува от проблемите на младите хора, на гражданите и търси най-добрите решения. Човек, който постига цели, а не прибързва с обещанията, човек с реална представа за ситуацията в страната, но и зареден с оптимизъм и ясна визия за бъдещето на България в първите редици на Европейския съюз. Днес, шест години след като България подписа Договора с ЕС, а от името на България в договора стои името на Меглена Кунева, ние искаме Меглена Кунева за президент на България., се казва още в декларацията на Младежкото НДСВ.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.