iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миков: Нашите представители са истинските представители на хората

Миков: Нашите представители са истинските представители на хората 09_1442052374

„Нямам съмнение, че нашите кандидати са истинските представители на хората в своите региони и че ще отстояват техните интереси”, каза председателят на БСП Михаил Миков на срещна с членове и симпатизанти на партията в Батановци, община Перник.

Той пожела успех на кандидатите за кметове на левицата от област Перник и им напомни, че когато един кмет решава проблемите на хората, те го припознават и го преизбират.

Тук бяха кандидатът за кмет на община Перник Ерик Рангелов, на община Радомир Силвия Иванова, на Батановци Радослав Петров, когото нарекоха по-добрият Ради, на кметство Изток инж. Михаил Михайлов, на кметство Църква Румен Евлогиев, на Рударци Симеон Павлов, на Дивотино.

Миков каза още, че когато днес телевизии и платени социолози изместват истината, БСП продължава да отстоява правата на хората. Тази година повече от половината деца, които тръгват на училище, са от бедни семейства, които трябва да дадат целите си заплати, за да осигурят първия учебен ден, посочи той и подчерта, че това са част от истинските проблеми на хората, проблемите, които БСП се опитва да реши.

Той изненада домакините с подарък за клуба на левицата – портрет на Димитър Благоев. Кандидат-кметът на Батановци Радослав Петров върна жеста и му подари икона на Богородица. Любезните домакини почерпиха гостите с превъзходни пита и баница, омесени от чевръсти батановчанки.

Посещението на лидера на левицата в област Перник започна от Калище, където Михаил Миков разгледа реновирания площад на селото и новоизграденото игрище за футбол. Там той се срещна с кметовете на Калище и Ковачевци, които са кандидати на БСП за нов мандат, както и с футболистите от ФК „Струмски сокол – Калище”, които му подариха фланелка на клуба. В селото Миков разговаря и с жители, които му разказаха за проблемите си и му благодариха, че БСП продължава да работи за хората в малките населени места.

В Ковачевци Миков разгледа реновираните с европейски пари стадион, тренировъчна зала за волейбол и баскетбол и парка, който е едно от най-посещаваните места в област Перник. Той посети и старческия дом в с.Сирищник, който е построен с пари, отпуснати от Социално-инвестиционния фонд, с помощта на тогавашния шеф на фонда и кандидат за кмет на община Перник Ерик Рангелов. Миков похвали персонала на дома за обстановката, която поддържат, за да могат възрастните хора там да живеят пълноценно.

Въпреки проливния дъжд, лидерът на БСП измина 900-те стъпала до новопостроения параклис „Св. Николай Летни“ в Сирищник, за да дари на храма икона с лика на светеца-патрон и се разходи по обновената екопътека над селото.

Заедно с Михаил Миков при обиколката му в област Перник бяха още депутатът от левицата Валери Жаблянов, организационният секретар на партията Станислав Владимиров и кандидати за кметове на левицата.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.