iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Михаил Михайлов: Когато един мач се играе добре и се печели, не се правят смени в отбора

Михаил Михайлов: Когато един мач се играе добре и се печели, не се правят смени в отбора 08_1408602914

Вече бившият областен управител на Перник арх. Михаил Михайлов каза, че за него смяната е нормална. Дали ще е сега, или след месец-два е друг въпрос, допълни той.

Михаил Михайлов продължи: "Като областен управител винаги съм работил в интерес на хората, в интерес на единението на нацията. Винаги съм твърдял, че за да има просперитет трябва да има работеща икономика. Само така би имало средства, които да се инвестират в нашите деца, за да не заминават в чужбина, а да остават тук."

В тази връзка като областен управител съм търсил повече инвестиции за областта. В рамките на една година стигнахме до там, че имам конкретни покани от Минск - откъдето голям концерн е готов да прехвърли част от производството си тук. Амбициите ни бяха за доста работни места тук. Имам покана от Уляновск,където да се говори за конкретни икономически стъпки. Там е голяма българска диаспора и те имат желание да работят с нас. Имах разговори и с представители на големия бизнес от Италия и преди няколко дни получих писмо от три от най-големите концерна, които са готови да инвестират в Перник. Всички тези неща са депозирани в Министерски съвет и във външното министерство още по времето на Пламен Орешарски. Имам писма от министерството на външните работи, които дават съгласието си да ме командироват точно по тези проекти. Но въпреки тези проекти, които са в полза на перничани и въпреки одобренията аз съм освободен от сегашния служебен кабинет" - поясни арх. Михайлов.

Това, че вече няма да съм областен управител няма да ме откаже да работя и в бъдеще по тези ангажименти, дори и като частно лице - каза още арх.Михайлов.

Използвайки термините от спорта ексобластният управител каза, че когато един мач се играе добре и се печели, не се правят смени в отбора. А областната администрация в Перник е една от трите в страната, която има проект по Красива България, единствената администрация която има международен проект директно от Брюксел, имаме няколко стратегии. Не сме имали никакви забележки по организиране и провеждане на евроизборите. Така, че явно има някакви други помисли, а не лоша работа на областния управител, за да се стигне до решението за неговата смяна.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.