iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Лъчезар Никифоров: Можеше и да няма спорове

Лъчезар Никифоров: Можеше и да няма спорове 07_1437116918

„Преди време АБВ предложи създаването на Съвет по съдебна реформа към Народното събрание. С негова помощ и чрез оценката експертите щяхме да изградим план за преструктурирането на правосъдния сектор и сега нямаше да има спорове около това как да се осъществи тази идея“. Това беше заявлението по време на дебат в ефира на Би Ти Ви вчера депутатът от АБВ и член на правната комисия към парламента Лъчезар Никифоров.

Той бе категоричен, че не бива споровете около реформата да се пренасят на полето на политическите игри и да водят до поставянето на ултиматуми с цел получаването на подкрепа на всяка цена.

„Промяната на Конституцията няма да допренесе с нищо за реформиране на съдебната система“, посочи още Никифоров. Той припомни, че АБВ организира първите обществени дискусии посветени на темата, че единствено неговата партия е излязла с предложение за въвеждане на електронно правосъдие.

Встрани от темата депутатът коментира решението на новия гуверньор на БНБ Димитър Радев да запази старите подуправители на банката. „В крайна сметка новият управител има право да си избере екип. Дали решението е правилно или не е, бъдещето ще покаже. Но по принцип, образно казано, бяхме изненадани от този избор“.

По късно пред журналисти в кулоарите на парламента Никифоров бе категоричен, че най-важното в момента е БНБ да излъчва стабилност.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.