iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметът на Земен иска да кметува 20 години

Кметът на Земен иска да кметува 20 години 08_1440998606

„Аз съм 16 години кмет и имам амбицията да кметувам 20 години”, каза кметът на Земен Димитър Сотиров, като представянето бе направено по време на честването на 8-мия рожден ден на местната структура на ПП ГЕРБ.

Несменяемият градоначалник на Земен, тъст на строителния предприемач Димитър Барбуков, се цели в пети мандат, като за втори път зад него застава ГЕРБ. Преди това Сотиров бе кмет от СДС. Преизбирането му през 2011-та година за четвърти мандат бе атакувано от БСП, но съдът го призна за легитимен.

Не така категорична засега е номинацията на сегашния кмет на Трън Станислава Алексиева. Нейната кандидатура не бе представена на рождения ден на ГЕРБ, когато на сцената в парка се качиха номинираните кметове на общините в региона.

За втори мандат ще се бори сегашният кмет на Радомир Пламен Алексиев. В Изток герберите залагат на младия Емил Костадинов, в Брезник – на Виолета Младенова, а в Ковачевци – на Пламен Василев.

Областният координатор на ГЕРБ и народен представител д-р Вяра Церовска се включва в кметската битка в Перник за първи път.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.