iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Избраха лидер на областната структура на АБВ в Перник

Избраха лидер на областната структура на АБВ в Перник

Петър Първанов оглави областната структура на АБВ в Перник, като това е случи на учредителна конференция, в присъствието и на лидера на партията и президент на Република България /2002-2012/ Георги Първанов, народният представител Лъчезар Никифоров и доц. Христо Михайлов, член на Изпълнителния съвет на АБВ.

В конференцията взеха участие 80 делегати. Те избраха областен съвет, състоящ се от 15 члена и шестчленен Контролен съвет с председател Николай Николов. На учредителната сбирка бе избран и председател на Гражданската квота в лицето на Владимир Босев.

Новият областен лидер Петър Първанов е на 39 години. Той е познат на перничани като зам.-кмет в екипа на Росица Янакиева. Първанов е завършил Минно-геоложкия университет. Занимавам се с частен бизнес. Има около десетина компании, в които работят от 100 до 150 човека. Президент е и на волейболен клуб „Миньор". Първанов е щастлив баща на двама сина, които са на 3 и 5 години.

„Искам първо да благодаря на всички делегати, които ми гласуваха доверие да оглавя областна структура. Организацията на АБВ Перник има емблематично значение за цяла държава", каза Петър Първанов.

„Знаете, че двигателят на АБВ – покойната Росица Янакиева беше от Перник, но за съжаление я загубихме в началото на тази година. Надявам се да възродя част от нещата, които госпожа Янакиева беше започнала да гради и съм сигурен, че с помощта на всички делегати тук и присъстващите в лицето на лидера на партията Георги Първанов и народният представител Лъчезар Никифоров ще успеем", изрази надежда Петър Първанов.

„Форумът беше силен, много важно е, че избраното ръководство и ръководителят на областния съвет Петър Първанов са фигури, които дават основание да смятаме, че АБВ ще се представи убедително на предстоящите местни избори в Перник и останалите общини в региона", заяви на срещата лидерът на партията Георги Първанов.

Той обясни, че в момента партията работи към предизборните послания, които трябва да бъдат свързани и с конкретен ангажимент.

„Аз имах възможността да апелирам затова да има колкото се може повече конкретика в нашите предизборни послания – без клишета, без лозунги. Имаме си вече и своите номинации, но не бързаме да ги обявяваме публично поради това, че сме заявили и потвърждаваме своята готовност за коалиционно партньорство в рамките на пространството – ляво- център и с всички конструктивни сили, с които може да се работи за бъдещето на Перник и региона. Това предполага, че ние можем да имаме единни кандидатури, независимо под каква форма – дали като коалиция или ще подкрепим кандидатури, издигнати като независими кандидати. Всички тези опции са отворени към момента, но не по-късно от 25 юли, преди ваканционния месец август, ние ще сме взели своето решение. Със сигурност обаче АБВ ще играе със самостоятелни листи за общински съветници", сподели Георги Първанов.

Той уточни, че вече в много общини в страната има диалог между АБВ, БСП и други леви формации за общи кандидатури.

Народният представител Лъчезар Никифоров също изрази удовлетворение от областната конференция .

„Нашите членове и симпатизанти бяха мотивирани да участват. Взеха се важни решения, като едно от най-важните беше анализът за участието ни в предстоящите местни избори", коментира Никифоров.

В бъдещата си дейност областната организация на ПП АБВ ще се ръководи от основните принципи, залегнали в политическата програма , отчитайки и съобразявайки се с местната специфика и обществено-политическа характеристика на региона. Кампанията „Съхрани и стимулирай българското" ще бъде водещ принцип при формирането и реализацията на общинските и областните политики за развитие и управление.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.