iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Избраха Иванка Евтимова да застане начело на общинската структура на АБВ в Брезник

Избраха Иванка Евтимова да застане начело на общинската структура на АБВ в Брезник 04_1461125737

ПП АБВ в Брезник подкрепи за втори мандат Иванка Евтимова да застане начело на общинската структура, като тя бе преизбрана за председател от делегатите на отчетно- изборна конференция. Доверието, което й гласуваха съпартийците Евтимова определи като голяма отговорност. Тя сподели, че разчита на тяхната помощ и подкрепа в бъдеще, за да се развива успешно партийната организация.

Иванка Евтимова беше кандидат за кмет и водач на листата за общински съветници за Община Брезник на миналите местни избори. Завършила е Икономически техникум в Перник със специалност „Икономист-счетоводител”. Работила е като читалищен секретар в с. Ноевци, а 28 години от трудовия й стаж преминава в системата на Българската армия като библиотекар, старши писар, началник на секретна секция, началник на регистратури. Била е също счетоводител във фирма и управител на дом за стари хора.

На конференцията в Брезник присъства доц. Христо Михайлов, член на Изпълнителния съвет, председателят на областната структура на АБВ Петър Първанов и зам.-председателят на Националния съвет – Младежи Явор Давидков.

В рамките на срещата Петър Първанов връчи 6 членски карти. Той приветства новите членове и пожела успех на Иванка Евтимова.

Според Първанов липсата на опит им е изиграла лоша шега на местните избори. Въпреки всичко той отчете, че АБВ има кмет в село Гигинци и малко не им е достигнало за кметското кресло в село Кошарево.

Първанов заяви, че вярва в успеха, защото АБВ има силни идеи. „Има много неща, които трябва да бъдат доразвити. Разчитам най-вече на младите хора в структурата на партията”, аргументира се Петър Първанов и пое ангажимент през лятото да организира семинар за младежите на българското Черноморие.

Доц. Христо Михайлов пък запозна делегатите с националната политика и стратегия на партията и обеща да съдейства за развитието на бъдещи проекти, касаещи местното население.
Форумът премина в задълбочена дискусия, която продължи близо 3 часа в залата на местното читалище „Просвещение 1870”. Партийната структура в Брезник набеляза насоки за бъдещите дейности. Сред тях са сформиране на Женска и Младежка организация.

На събранието бяха избрани и делегатите, които ще вземат участие в Областната конференция на 23 април в Перник.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.