iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Избраха Геновева Количкова за шеф на женската структура на АБВ в Перник

Избраха Геновева Количкова за шеф на женската структура на АБВ в Перник 03_1457941631

Геновева Количкова оглави женската структура на АБВ в Перник, като тя бе единодушно избрана на отчетно- изборно събрание на организацията. Женският клуб в Перник е сформиран от дами с различни професии, а на срещата бяха обсъдени цели, насоки и идеи за дейността му.

Геновева Количкова е завършила социални педагогика в Югозападния университет. В последните години се занимава със социални дейности, работи по проекти към община Перник и Столична община, а в момента е социален работник в дирекция „ Социално подпомагане”. Семейна е с две деца.

„Поемам този пост с голяма отговорност.По този начин ще мога да изразя както моите позиции, така и на и колегите ми. Има много неправителствени сектори, в които можем да се включим и да разрешим изключително важни проблеми, които не касаят само женския свят. Културната и социалната сфера, демографската криза, равнопоставеността на половете са част от акцентите, които си поставяме в програмата на организацията”, сподели Количкова.

За заместник-председател на женската структура в Перник е избрана Снежанка Стоева, а за секретар Александрина Александрова. Сред целите на Федерацията на Женските клубове са организиране, подпомагане, защита интересите и развитие потенциала на жените-членове и симпатизанти на партия АБВ на доброволни начала, както и подпомагане на социалното, професионално и интелектуално им развитие. Членове на женският клуб могат да бъдат не само членове а и симпатизанти на партия АБВ.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.