iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ирена Соколова присъства на форум в Австрия

Ирена Соколова присъства на форум в Австрия 06_1465877139

Зам.-председателят на Комисията по култура и медии и народен представител от ГЕРБ Ирена Соколова присъства на 21-вото издание на австрийския форум "Вахау", като тази година мотото на събитието е "Европа - обединени в благоденствието, разделени в кризата". Участието във форума взе министърът на външните работи Даниел Митов. По време на мероприятието Ирена Соколова представи панела "Меката сила на културата: Културната дипломация, като външна охрана на ЕС".

"С комисаря по Европейска регионална политика Йоханес Хан обсъдихме амбициите на България за бъдещи проекти с фокус представяне и развитие на българската култура, както и утвърждаването на българската културна идентичност чрез трансгранични проекти за обмен на практики", обясни Соколова.

За 21-ви път форумът "Вахау" събира представители от управлението и автори на политики от всички страни, за да обменят опит и споделят актуалните заявки и проблеми по световно важни теми. "Политически и емоционално ангажирана съм да съм част от настоящия форум, който е под мотото "Европа - обединени в благоденствието, разделени в кризата". Външните министри на Австрия, България Хърватия, Румъния и др. споделиха възгледите, притесненията си и задоволствата си, както и възможните решения, които виждат в настоящата европейска картина на миграция и интеграция", посочи още зам.-председателят на Комисията по култура и медии в Народното събрание.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.