iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


И партията на Светльо Витков влиза в надпреварата за кмет на Перник

И партията на Светльо Витков влиза в надпреварата за кмет на Перник 08_1440998897

Партията на Светльо Витков „Глас Народен” влиза в надпреварата за изборите за местна власт в Перник, като днес ще се проведе пресконференция за представянето на политическата сила.

Ще присъства 44-годишният лидер Светослав Витков, известен и като фронтмен на една от най-оригиналните групи в българския рок ”Хиподил” и на „Светльо & The Legends”. Той е твърде дообре познат в Перник, тъй като първи възпя пернишкото твърдо „Л” с песента си „Скакауец”.

От „Глас Народен” са убедени, че Перник е сред градовете, в които партията има шансове да получи представителство в местното самоуправление, разчитайки на кандидатската си листа и на хората, които да донесат положителната промяна. Разбира се “петлите”, както се наричат членовете на партията, се надяват и на подкрепата на симпатизантите си.

В началото на месец август ПП „Глас Народен” направи заявка за успех в поне 30 града в България на местните избори през октомври.

През 2011 г. Светльо Витков се кандидатира за президент на Републиката, издигнат от инициативен комитет.

През март 2013 г. той създава ПП „Глас народен“ и партията участва в предсрочните парламентарни избори, произведени през месец май 2013 г. и в предсрочните парламентарни избори, проведени през месец октомври 2014 г. . Партията успява да мине границата от 1%. Първият път тя е на 8-мо място по успех, а втория – на 10-то.

ПП “Глас народен” участва в изборите за Европейски парламент през м. май 2014 г., когато перничанинът Вихрен Матев бе кандидат за евродепутат.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.