iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


И БСП ще си прави собствена телевизия

И БСП ще си прави собствена телевизия 01_1422281414

БСП иска спешно да си направи собствена телевизия, защото смята, че медийното й представяне не е достатъчно убедително и въздействащо на обществото.

Идеята за собствен тв канал, която тръгна от варненската организация на партията и се споделя от социалистите и в други региони на страната, е официално записана в решенията на Националния съвет на БСП. Социалистите не са вписали срокове за създаването на соцтелевизия, нито разчети колко ще им излезе издръжката на канала.

По-широко участие и използване на социалните мрежи е другата мярка, която цели да избелва негативния образ на столетницата. В името на организационното укрепване пък БСП планира да утвърждава колективното ръководство на партията и да сложи край на досегашната практика да се елиминират кадри, които са доказали своята "отдаденост на партията". Приетата мярка за "преодоляване на тенденциите към псевдодемокрация" и "нарушаване на демократичното единство на партията" обаче е насочена откровено срещу вътрешнопартийните опоненти. Техните представители изненадващо запазиха мълчание на вчерашния пленум и не повдигнаха въпроса за коалиране с АБВ на местния вот.

Междувременно зам.-председателят на партията Драгомир Стойнев обяви, че БСП е готова със свой проект за пенсионна реформа, който в първите седмици на февруари ще обсъди със социалните партньори. В него се предлага замразяване на възрастта и стажа за хората, които са работили в първите години на прехода до 2000 г. Идеята е, че в условията на сива икономика тогава те са трупали стаж без внасяне на осигуровки, обясни пред "Сега" Стойнев. За започналите работа през новото хилядолетие пък може да се допусне с малко да бъдат вдигнати стажът и възрастта, но това ще е обвързано с продължителността на живота у нас, каза зам.-председателят на БСП. Иначе социалистите подкрепят идеята за вдигане на осигурителните вноски.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.