iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ГЕРБ прави вътрешен референдум за местни проблеми

Цветомир Паунов

 Политическа партия ГЕРБ започва референдум между своите членове за оценяване на резултатите от работата на  депутатите  и кметове от партията Целта на националното допитване е и да се предложат решения на наболели проблеми.

Това съобщи вчера зам.-председателят на предизборния щаб на формацията Цветомир Паунов.

От вчера до 4 април от ГЕРБ ще изпратят 15 хил. имейла до свои членове. Те ще съдържат анкетни карти с въпроси за работата на градоначалниците, общинските съветници и народните избраници от управляващата партия, както и за свършеното от ръководството на ГЕРБ.

Други 35 хил. карти ще бъдат изпратени по пощата.

До 21 март пък всички общински структури трябва да представят анализ на политическата ситуация в района си. „В картите има 47 въпроса”, обясни Паунов. Освен оценка на управлението симпатизантите ще трябва да посочат и кои са най-наболелите проблеми в техния регион.

Въпросите ще бъдат разделени в три големи групи, сред тях ще има и демографски. Освен да посочват проблемите, анкетираните ще могат и да предлагат начини за решаването им. Ще има възможност и за номиниране на кандидати за бъдещия кметски вот през есента. „Ще се направи и анализ на общините, където не сме управлявали”, заяви Елен Герджиков от предизборния щаб.

Допитването цели да направи обратна връзка със симпатизантите на партията и да изгради визията на предизборната кампания. Фокус в нея ще бъдат младите хора на възраст между 18 и 34 г. Целта на предизборния щаб е да ги накара да гласуват и да ги върне в политиката.

Кандидатът за президент на ГЕРБ ще бъде обявен през юни или юли, заяви пък вътрешният министър и председател на предизборния щаб Цветан Цветанов. През тази седмица на районните структури ще бъдат изпратени указания за номинации на бъдещите кандидати, които ще участват в местния вот в края на годината. Цветанов обясни, че имената на мераклиите за кметски места ще станат ясни през втората половина на май. На места можело да има изключения и кандидатите да бъдат обявени в края на април.

Вицепремиерът заяви още, че не е изключено ГЕРБ да подкрепи независими кметове,които досега не са били членове на партията„Има много добри независими кметове и ако местните структури решат, ще ги подкрепим”, категоричен бе вицепремиерът. Според Цветанов ГЕРБ ще издигне собствен кандидат за Варна и няма да застане зад сегашния градоначалник Кирил Йорданов. Референдумът ще даде възможност и да се види в кои структури има проблеми и са нужни рокади, каза още Цветанов. „Ако някъде има напрежение, трябва да се търси решение”, обясни той.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.